Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren 54. Međunarodni dječji festival

Otvoren 54. Međunarodni dječji festival

 

 

Sinoć se na šibenskoj ljetnoj pozornici 54. put zavijorila festivalska zastava, a grad je postao metropola djece. Predstavom Pepeljuga  riječkog Gradskog kazališta lutaka  otvoren je Međunarodni dječji festival, zaštitni znak grada Šibenika.

Okupljenima se u ime ministrice kulture Andree Zlatar Violić obratio pomoćnik ministrice Vladimir Stojsavljević. „Djecu učimo ljepotama koje pružaju različiti oblici umjetnosti da bi jednom, u skladu sa znanjima usvojenim u školi, nosili život u zajednici koji se najbolje odražava u umjetnosti“, rekao je Stojsavljević.

Odraslu i mladu publiku pozdravio je gradonačelnik Željko Burić, te je i kao izaslanik Ureda predsjednika RH, dugodišnjeg pokrovitelja Festivala, dane dječje radosti i veselja proglasio otvorenima. Gradonačelnik Burić pozdraviviši državne dužnosnike, predstavnike ministarstava, saborske zastupnike, predstavnika Grada Zagreba, gradonačelnike gradova prijatelja i županijskih susjednih gradova te biskupa Šibenske biskupije kazao je kako Šibenik uistinu živi za dane Festivala te da se u njemu događaju i druge lijepe stvari. „Šibenik nije samo grad djece ni samo grad kulture, Šibenik je sve to zajedno“, rekao je Burić, obećavši da će Gradska uprava uvijek davati potporu MDF-u.

Početak Festivala tradicionalno je označila himna Zdravo maleni, a nakon mjezikla Pepeljuga, Šibenčani su uživali u spektakularnom vatrometu. U narednih 15 dana Festivala nastupit će ansambli iz Izraela, Bosne i Hercegovine, Slovenije te brojnih hrvatskih kazališta dok je zemlja partner Španjolska. Djecu očekuju zanimljivi sadržaji na gradskim ulicama i trgovima, a osim predstava bit će organizirano i 20 ak radionica za djecu.

Dobro raspoloženje i zabava u Šibenskoj noći  i ove godine su potrajali  do ranih jutarnjih sati.

  Objavljeno: 22.06.2014, 09:10h