Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren 6. festival klasične glazbe „Musica appassionata“

Otvoren 6. festival klasične glazbe „Musica appassionata“

 

 

Šesto po redu izdanje Festivala klasične glazbe Musica appassionata ostat će u dugom sjećanju brojnoj publici koja je u subotu, 13. srpnja uživala na Trgu Republike Hrvatske u vrućim i strastvenim izvedbama Zagrebačke filharmonije.

Novi projekt pod imenom Salsa filarmonica pravo je osvježenje na glazbenoj sceni u Hrvatskoj. Izvrsnim obradama i aranžmanima u čarobni svijet latinoameričkih ritmova uveli su nas Ricardo Luque, Olvido Ruiz Castellanos i Zagrebačka filharmonija (u smanjenom i biranom sastavu) uz vodstvo maestra Alana Bjelinskog koji je nadahnuto i vrlo koncentrirano vodio soliste i orkestar. Oni su zauzvrat publiku oduševili izuzetnim izvedbama, kako vokalnim tako i scenskim te su svojom zadivljujućom energijom na kraju koncerta cijelu publiku digli na noge.

Cijeli svijet je pozornica - to je zasigurno formulacija koji bi na najbolji mogući način mogla opisati atmosferu na uzavreloj ljetnoj pozornici, jer je cijela publika pjevala i plesala sa izvođačima.

U nastavku Festivala imat ćemo priliku uživati u izvedbama Zagrebačkog ansambla flauta u srijedu, 17. srpnja u 21 sat u Klaustru samostana i crkve sv. Frane, 19. srpnja u Samostanskom vrtu sv. Lovre uz Anu Domančić (flauta), Mirjam Lučev (harfa) i Wladimira Kossjanenka(viola), zatim u Sokolarskom centru 24. srpnja uz zvuke prirode, kvartet Papandopulo, brazilski gitarist Flavio Apro svirat će u crkvi Gospe van grada 27. srpnja u 20 i 30, a na samom kraju, 3. kolovoza ovogodišnji Festival zaključit ćemo koncertom JAZZ orkestra Hrvatske glazbene mladeži na Trgu 4 bunara s početkom u 21 sat.

  Objavljeno: 15.07.2013, 11:24h