Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren 9. Sajam poslova

Otvoren 9. Sajam poslova

 

 

Područni ured Šibenik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ove je godine, deveti put po redu, organizirao Sajam koji spaja poslodavce i posloprimce, a u sklopu kojeg će se obilježiti i Europski dan poslodavaca.

Jutros je u TC Dalmare otvoreno još jedno izdanje Sajma poslova namijenjenog  poslodavcima, nezaposlenim osobama, ostalim tražiteljima zaposlenja, studentima, učenicima i svima zainteresiranima za aktivno uključivanje na tržište rada, upoznavanje sa sadašnjom ponudom i potražnjom na području županije, te mogućnostima zapošljavanja na razini europskog ekonomskog prostora i Švicarske.

„Uz kontinuiran turistički rast, osnivanje sveučilišnog studija, Grad Šibenik razvija i svoje gospodarstvo, koje je u ovom trenutku bazirano uglavnom na malom i srednjem poduzetništvu. Šibenik postaje grad budućnosti u kojem će mladi ljudi nalaziti svoje zaposlenje, a time i ostvariti mogućnost zasnivanja obitelji i ostanak u rodnom gradu.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Sajam poslova koji  za cilj ima povećanje mogućnosti zapošljavanja, dostupnosti i razmjene informacija, usklađivanja ponude i potražnje te stvaranja partnerskih odnosa među dionicima tržišta rada, otvorio je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Sudionici su poslodavci različitih djelatnosti koji  predstavljaju svoja poduzeća, trenutne i buduće potrebe za zaposlenicima, te ostvaruju izravan kontakt s posloprimcima, dok se nezaposlene upoznaju s potražnjom za kadrovima na području naše županije,  a ujedno ostvaruju i osobni kontakt s poslodavcima.

Svi posjetitelji mogu dobiti informacije o uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ostvariti kontakt s uspješnim poslodavcima s područja županije, dobiti informacije o poslodavcima, te znanjima i vještinama koje traže, ispuniti upitnik za zapošljavanje, s nekim od poslodavaca već na Sajmu može se obaviti kratki razgovor vezano uz eventualno zapošljavanje, te sudjelovati u okruglom stolu. Također, ovogodišnje obilježavanje Europskog dana poslodavaca za cilj ima informiranje poslodavaca o uslugama Zavoda, ali i o mogućnostima za nezaposlene osobe koje mogu proizaći iz zajedničke suradnje. Osim na poslodavce fokus je stavljen i na dugotrajno nezaposlene i osobe iznad 50 godina života.

  Objavljeno: 14.04.2016, 11:11h