Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren adventski sajam u Šibeniku - Adventura 2016.!

Otvoren adventski sajam u Šibeniku - Adventura 2016.!

 

 

''Obilježili smo prvih 950 godina Šibenika, a sad hrabro nastavljamo kročiti u nove avanture, u novu budućnost našeg prelijepog grada. Prvi plastic-free advent je otvoren, dobro se zabavite i ne zaboravite - svi smo mi dica ispod lampica!'' – poručio je prilikom službenog otvorenja ovogodišnje šibenske Adventure gradonačelnik Željko Burić.

 

U Perivoju Roberta Visianija večeras je i službeno otvoren adventski sajam u Šibeniku koji će trajati do 1. siječnja 2017. godine. Šibenska božićna bajka Adventura 2016. godine zasjala je u punom sjaju nakon što je u perivoju upaljeno stotinu lampica koje su otkrile ovogodišnju kreativnu gastronomsku ponudu, ali i bogat program.

 

Prvi plastic-free advent u Hrvatskoj još jednom potvrđuje put Šibenika ka pametnim i ekološko održivim gradovima. Jedini ekološko osviješteni Advent u Hrvatskoj bit će potpuno lišen plastike i plastičnih ambalaža, a sve što se u ugostiteljstvu i prodaji bude koristilo bit će bio-razgradivo.

 

„Šibenik je i ove godine uspio biti originalan i drugačiji. Time dokazujemo svoju inovativnost, a vjerujemo kako će to prepoznati ne samo Šibenčani već posjetitelji iz svih dijelova Hrvatske. Šibenik je proteklih nekoliko godina postao prepoznatljiva turistička destinacija, a želja nam je da taj trend traje i u zimskim mjesecima upravo kreativnom božićno-novogodišnjom ponudom.“,  istaknuo je gradonačelnik Željko Burić. istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

 

Šibenski sajam podijeljen je u tri djela; u prvom djelu perivoja „Tvrđavici“ prilagođenoj najmlađima već večeras vladalo je odlično raspoloženje. Mališani su uživali u Kući Djeda Mraza, foto-kabini Making memories i Kinu Odeon.

 

U središnjem dijelu perivoja „Kod sata“ ugostitelji su otkrili sve čari ovogodišnjih blagdanskih specijaliteta, a pravi šušur odvijao se ispred kućica izlagačko-prodajnog karaktera. 


Zagrijavanje uz DJ kolektiv Kraljeva straža započelo je u trećem dijelu perivoja „Kraljevom dvoru“ gdje će večeras s početkom u 21 sat sve prisutne zabavljati grupa Libar.

 

Svakako treba spomenuti i šibensku ledenu atrakciju – klizalište na Trgu Ivana Gorana Kovačića na kojem se i danas tražila karta više.

 

Adventura je otvorena, a nama je ostalo sve vas pozvati u Perivoj Roberta Visianija jer ovogodišnji blagdanski ugođaj jednostavno - morate doživjeti!

  Objavljeno: 09.12.2016, 19:48h