Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren četvrti po redu međunarodni festival Okusi Mediteran!

Otvoren četvrti po redu međunarodni festival Okusi Mediteran!

 

 

Danas je  službeno otvoren festival  Okusi Mediteran! – Taste the Mediterranean.

Posjetitelji će u naredna četiri dana imati priliku sudjelovati na radionicama i edukacijama poznatih svjetskih chefova koji promoviraju mediteransku kuhinju.

 

Otvorenju festivala nazočili su brojni uzvanici, među kojima i predstavnici Grada  Šibenika i Šibensko – kninske županije te Turističkih zajednica Grada i Županije.

 

Projekt direktorica festivala Ingrid Badurina Danielsson istaknula je kako je u sklopu manifestacije Okusi Mediteran! do sada sudjelovalo pedesetak chefova iz Hrvatske i svijeta. Dodala je kako je jedan od ciljeva festivala edukacija mladih u gastronomiji uz čuvanje gastro baštine regije.

 

„Zadovoljstvo nam je što se ova međunarodna manifestacija održava u Šibeniku  četvrtu godinu zaredom. Festival Okusi Mediteran! razvija gastronomski turizam, kao jedan od selektivnih oblika turizma, a koji je od iznimne važnosti za daljnji razvoj cjelokupne šibenske ponude gostima našega grada.“ kazala je pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjana  Žurić prilikom otvorenja festivala.

 

Sadržaje festivala pohvalio je i župan Goran Pauk kazavši da  upravo Šibensko- kninska županija nudi obilje proizvoda mediteranske kuhinje.

 

Uz brojne konobe i restorane u Šibeniku festival će se  do 04.lipnja  održati na  lokacijama diljem županije- Nacionalnog parka Krka,  manastira Krka, u Primoštenu, Betini i Kornatima.

Okusi Mediteran! organizira se četvrtu godinu zaredom pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i uz potporu Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, NP Krka te Turističke zajednice grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

 

 

 

 

 

  Objavljeno: 01.06.2017, 14:25h