Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren je ljetni STEM kamp RaSTEM

Otvoren je ljetni STEM kamp RaSTEM

 

 

Od 26. do 30. kolovoza na Tvrđavi sv. Ivana te u Poduzetničkom inkubatoru Trokut djeca će moći uživati, družiti se i stjecati nova znanja iz područja poduzetništva, meteorologije i robotike. Vrijeme između poduzetništva i meteorologije obogaćeno je radionicama iz sporta na kojima će uspješni sportaši i treneri iz različitih sportova djeci prenositi svoja iskustva i pričati zanimljive priče.

Prvu radionicu poduzetništva na Tvrđavi sv. Ivana na temu "Neobična poduzetnička ideja" otvorila je dipl. oec Anita Perkov Kalebota, nastavnica ekonomskih predmeta. Polaznike je potaknula na razmišljanje izvan okvira te u potpunosti razigrala i pobudila njihovu maštu. Do kraja tjedna djeca će, uz podršku predavačice Anite obraditi teme AI u poduzetništvu, pričati o poduzetniku GOAT-u te uspjeti kreirati jednostavnu web stranicu za svoj osmišljeni projekt.

Otvaranje radionice „Vrijeme za sport“ pripalo je priznatoj sportskoj trenerici Dijani Kulaš koja je na prvom satu djecu educirala o zdravom načinu života, ali i s njima odradila kratki trening. U nastavku radionica „Vrijeme za sport“ ugostit će uspješnog šibenskog košarkaša iz redova Šibenke Antonia Klarina, koji će djeci ispričati svoju sportsku priču te kako je upornošću i radom došao do svog sportskog uspjeha. Srijeda je rezervirana za nogmetnu priču Ivana Božića, napadača iz HNK Šibenik dok će u četvrtak Dino Tepić iz Plivačkog kluba Šibenik djeci isprezentirati važnost plivačkog sporta.

Radionicu meteorologije otvorila je Ivana Jurica s temom "Ključ za budućnost - klimatske promjene i mi". U nastavku će meterologija ugostiti popularni Tinker Labs s temom „Inženjerski izazovi“ te Tomislava Rupića koji će djecu nastojati podučiti kako ćemo živjeti u skoro vrijeme te što možemo napraviti danas da nam bude bolje sutra. Vrhunac meteorologije bit će predavanje Zorana Vakule, poznatog meteorologa i urednika na HRT-u, koje će se održati u četvrtak, na temu „O vremenu, klimi i još koječemu“.

U popodnevnim satima započela je radionica robotike u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Trokut gdje će sve do petka osnove programiranja, rad s robotima, 3D modeliranje i razvijanje računalne logike s djecom prolaziti Ivan Šoda, dipl.oec.

U petak, 30. kolovoza u 10:00 sati, u kampusu Tvrđave sv. Ivana, za svoj trud i rad djecu će diplomama o završenom ljetnom STEM kampu nagraditi i osobno im ih uručiti gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić.

Ovim putem pozivamo djecu i roditelje da nam se pridruže na svečanoj dodjeli diploma.

  Objavljeno: 27.08.2024, 14:19h