Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren Međunarodni kongres „Marko Polo i njegov utjecaj na Put svile nekad i danas“

Otvoren Međunarodni kongres „Marko Polo i njegov utjecaj na Put svile nekad i danas“

 

 

 

Izložbom fotografija  Put svile kanadskog istraživača i putopisca Jeffa Fuchsa danas je u D- Resortu otvoren Međunarodni kongres "Marko Polo i njegov utjecaj na Put svile nekad i danas".

 Sudionicima kongresa u prigodi otvaranja obratila se predsjednica međunarodne udruge "Putevima Marka Pola" Jasna Vukas, Mario Rendulić, predsjednik Chinese Southeast European Business Association, župan Goran Pauk, a kao predstavnik grada domaćina uzvanike je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

„ Projekt oživljavanja priče o Marku Polu izvrsna je promocija Šibenika kao jedne od destinacija tematskog turizma, a tematika samog Kongresa i bogati umjetnički sadržaji dodatnu oplemenjuju i kulturnu ponudu Grada Šibenika.“, rekao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

 Izložba Put svile  putopisca i novinara National Geografica Jeffa Fuchsa nakon završetka Kongresa  bit će postavljena i u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.

U okviru dvodnevnog programa, uz zanimljiva izlaganja brojnih predavača, premijerno će biti izvedena uglazbljena poema Jasne Horvat „Milijun“ napisana u čast Marku Polu, a izvesti će je tenor Milivoj Juras uz klavirsku pratnju Matije Dedića. Nastupit će i sopranistica Enrica Guarini koja će uz klavirsku pratnju Matje Dedića izvesti završnu ariju iz opere Marko Polo.

Na Kongresu će se promovirati i nekoliko novih proizvoda koji će nositi brend Marka Pola.

Kongres se održava u organizaciji Međunarodne udruge "Putevima Marka Pola" iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

 

 

  Objavljeno: 20.11.2015, 13:54h