Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren natječaj za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“

Otvoren natječaj za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“

 

 

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“.

Poziv je objavljen temeljem  članka 16. Zakona o otocima i Pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu označavanja proizvoda oznakom «Hrvatski otočni proizvod».  Cilj ovog poziva je poticanja razvoja otočne proizvodnje kroz prepoznatljivost i jačanje konkurentnosti otočnih proizvoda na tržištu.

Oznaka «Hrvatski otočni proizvod»  može se dodijeliti tradicionalnim i inovativnim proizvodima koje proizvode otočni proizvođači.

Tradicionalnim i inovativnim proizvodima smatraju se proizvodi nastali kao rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije čija razina  kvalitete mora biti mjerljiva. Također, moraju zadovoljavati zakonske odrednice o sigurnosti, zaštiti zdravlja, zaštiti okoliša i zaštiti potrošača, te svojim ukupnim karakteristikama, udovoljiti izraženim ili pretpostavljenim potrebama potrošača, te zahtjevima utvrđenim u normama ili specifikacijama kojima se osigurava razina kvalitete.

Oznaka «Hrvatski otočni proizvod» može se, bez provođenja procedure, dodijeliti proizvodima označenim jednom od sljedećih oznaka:

- Oznaka ekološki proizvod,
- Oznaka izvorno hrvatsko,
- Oznaka hrvatska kvaliteta,
- Oznaka tradicionalnog ugleda,
- Oznaka izvornosti,
- Oznaka zemljopisnog podrijetla.

Oznaka «Hrvatski otočni proizvod» može se dodijeliti i proizvodima koji nemaju jednu od navedenih oznaka, a koji su nastali kao rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije, uz provođenje procedure.

Javni poziv otvoren je do 1. lipnja 2012. godine što je ujedno i krajnji rok za dostavu Zahtjeva.


  Objavljeno: 14.05.2012, 14:12h