Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren osmi po redu Sajam poslova

Otvoren osmi po redu Sajam poslova

 

 

Ovogodišnji, osmi po redu, Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje otvoren je jutros u Dalmare centru. Sajam je, u nazočnosti gradonačelnika Šibenika Željka Burića, župana Gorana Pauka, ravnatelja područne službe HZZZ-oa Luke Petrine te predstavnika gradova i općina i brojnih poslodavaca, otvorio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

'Prioritet politike Vlade i Ministarstva rada i mirovinskog sustava su mladi koje želimo zadržati u Hrvatskoj. Svaka mlada osoba, odnosno obitelj koja odlazi iz zemlje, za nas je nadoknadiv gubitak i stoga, bez obzira kojim političkim opcijama pripadali, zajedno moramo doprinositi za Hrvatsku i omogućiti mladima egzistenciju.', rekao je ministar  Mirando Mrsić, dodajući da je jedna od mjera usmjerena mladima i olakšica poslodavcima koji zaposle mladu osobu, da bi ugovorom na neodređeno radno vrijeme stekli socijalnu sigurnost i uvjete za realizaciju stambenog pitanja. 'Zadovoljstvo je surađivati s Gradom Šibenikom. Ranije smo započeli projekt Savjetovanja u karijeri, a  Šibenik je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji će dobiti Centar za mlade.', dodao je ministar Mrsić.

'Krajnje je vrijeme je da se sustav obrazovanja u Hrvatskoj počne prilagođavati tržištu rada; u kontinuitetu imamo otvorena radna mjesta i deficit pojedinih stručnih zanimanja, a istovremeno višak kadrova obrazovanih u kategoriji općih znanja na Zavodu za zapošljavanje., rekao je gradonačelnik Željko Burić u prigodi današnjeg otvorenja Sajma poslova, ističući da grad Šibenik unatoč gospodarskoj krizi bilježi pad nezaposlenosti od 10 % u odnosu na prošlu godinu.

Župan Goran Pauk naglasio je  važnost uloge poslodavaca.' Pokazatelji pomaka su mali, ali ipak daju nadu da izlazimo iz krize. 2013.g. evidentirano je 1826 poduzeća s brojkom od 10535 zaposlenih osoba, što je povećanje i broja zaposlenih i dobiti u odnosu na 2012.godinu.', rekao je Pauk.

Tradicionalnom organizacijom Sajma poslova Hrvatski zavod za zapošljavanje želi unaprijediti svoj rad i svoje usluge radi kvalitetnog i pravodobnog zadovoljenja tržišta rada za radnom snagom. Cilj manifestacije je i partnersko povezivanje sviju na tržištu rada Šibensko-kninske županije, ujedno i prilikasvima onima koji traže posao da na jednom mjestu upoznaju potrebe tržišta rada te kontaktiraju s potencijalnim poslodavcima. Namijenjen je nezaposlenima, poslodavcima, učenicima, maturantima i studentima te svima onima koji žele mijenjati karijeru.

Partneri Zavodu i ove su godine Šibensko-kninska županija, županijska Razvojna agencija i Grad Šibenik.

  Objavljeno: 25.03.2015, 12:49h