Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren Press centar šibenskog ogranka HND-a

Otvoren Press centar šibenskog ogranka HND-a

 

 

Sinoć je u Ulici Božidara Ptranovića (uz caffe bar Castello), u nazočnosti predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Zdenka Duke, predsjednika županijskog ogranka HND-a Hrvoslava Pavića, brojnih novinara iz šibenskih redakcija, ali i predstavnika lokalne vlasti: gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića, župana šibensko-kninskog Gorana Pauka, gradonačelnice Grada Vodica Branke Juričev-Martinčev, načelnika Općine Primošten Stipe Petrine, te šibenskih dogradonačelnika Franka Vidovića i Petra Baranovića, otvoren Press centar Hrvatskog novinarskog društva – Ogranka Šibensko-kninske županije.

Otvarajući novouređene prostorije, koje je novinarima dodijelio Grad Šibenik iz fonda prostora u svom vlasništvu, Pavić je izrazio zadovoljstvo što Šibenik sada ima instituciju koja će bdjeti ne samo nad novinarskim slobodama i etikom javne riječi u našem gradu i županiji, već će služiti svim sudionicima u procesu javnog komuniciranja, kako bi se taj proces olakšao, ubrzao, te unaprijedio u svakom smislu.

Gradonačelnik Županoviće je podsjetio kako je Grad Šibenik, prema ocjeni GONG-a, jedan od iznimno transparentnih gradova u Hrvatskoj upravo što se tiče otvorenosti rada i komuniciranja s javnošću, te kazao: „Nadam se da će iz ovog prostora odlaziti informacije koje će pomoći Šibeniku da se medijski, a onda i u svakom drugom pogledu, bolje pozicionira. Želim vam uspjeha u radu i neka ovaj press centar bude jezgra dobrih priča o Šibeniku.“.


Press centar je opremljen s tri nova kompjutera, internet vezom, printerom, konferencijskom salom, te malenom kuhinjom i sanitarnim čvorom. Bit će otvoren svaki dan od 9 do 14 sati, a osim novinara, moći će ga koristiti i svi zainteresirani sugrađani, organizacije, udruge i drugi sudionici u društvenom i političkom životu.

  Objavljeno: 07.06.2012, 11:07h