Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren prošireni dio Prenoćišta za beskućnike

Otvoren prošireni dio Prenoćišta za beskućnike

 

 

Uz simboličnu svečanost danas je otvoren prošireni dio Prenoćišta za beskućnike u potkrovlju objekta u Ulici braće Polić u Šibeniku. Novouređeno potkrovlje, uz blagoslov šibenskog biskupa msgr. Tomislava Rogića, otvorio je ravnatelj Caritasa biskupije Šibenik don Anto Pavlović koji se zahvalio svim donatorima koji su pomogli uređenju prostora, a posebice biskupu u miru msgr. Anti Ivasu od kojeg je potekla ideja o otvorenju prenoćišta.

 

Gradonačelnik Željko Burić podsjetio je kako je prihvatilište otvoreno 2014. godine čime je Grad Šibenik po prvi put sustavno riješio pitanje smještaja beskućnika. Od tada je ovaj gradski prostor uređivan u fazama, prizemlje, a sada i potkrovlje, za čije je uređenje Grad Šibenik donirao kuhinju.

 

Također za projekt Prihvatilišta za beskućnike Grad Šibenik godišnje izdvaja 100 tisuća kuna.

 

 „Ne samo što smo zbrinuli one koji su najpotrebitiji već je važan način kako je realiziran ovaj projekt; suradnjom i brojnim donacijama što pokazuje koliko smo osjetljivi na ove ljude te im pokazujemo da nisu sami. Grad je njihova obitelj i uvijek ćemo im biti na raspolaganju.“, kazao je gradonačelnik te se zahvalio svima koji su pomogli da se projekt realizira, posebice zamjeniku ravnatelja Caritasa Miljenku Jukiću.

 

Okupljenima se obratio i župan šibensko-kninski Goran Pauk koji je kazao da Županija teži idealnom društvu u kojem će svaka osoba imati dom i životnu sigurnost.

 

Za potrebe prenoćišta, Caritasu Šibenske biskupije Društvo naša djeca uručilo je danas donaciju od četiri tisuće kune.

 

U Prenoćištu za beskućnike, nakon uređenja potkrovlja, osigurano je ukupno 16 ležajeva. 

  Objavljeno: 15.12.2017, 11:50h