Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren Sajam automobila Šibenik na prostoru poslovne zone Podi

Otvoren Sajam automobila Šibenik  na prostoru poslovne zone Podi

 

 

Na prostoru poslovne zone Podi danas je s radom započeo Sajam automobila Šibenik. Okupljene posjetitelje pozdravio je direktor Sajma Miroslav Filipčić, dok je Sajam službeno otvorio gradonačelnik Šibenika Željko Burić. Uz brojne posjetitelje otvorenju Sajma nazočili su i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, župan Goran Pauk te direktor poslovne zone Podi Jakov Terzanović.

„Ovo je dobra prilika da Šibenik pokaže svoje  potencijale i da geografski položaj između dva dalmatinska centra shvati kao prednost, a ne hendikep. Ovaj sadržaj je drugačiji od onog što se inače događa u zoni Podi, vjerujemo da će privući posjetitelje iz cijele regije, a kretanje ljudi i roba neminovno rađa i nove ideje.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, dodavši da se u realizaciju uložilo dosta truda. „ Želja nam je da Sajam uspije, a s obzirom na težak gospodarski trenutak svaka investicija ima dodatnu težinu.“, zaključio je Burić.

„Sajam Šibenik planiramo kao najveći regionalni sajam u Dalmaciji, a  poslovat će utorkom, srijedom, subotom i nedjeljom. Subotom i nedjeljom održavat će se sajam rabljenih vozila te rabljene robe i antikviteta. Utorak je rezerviran za sajam poljoprivrednih proizvoda, dok će se  srijedom  održavati sajam plovila i nautičke opreme. Sajam zauzima površinu od 60000m2 i podijeljen je u dva dijela, s tim da veći dio zauzima prostor na kojem će se održavati sajam rabljenih vozila.“, rekao je Miroslav Filipčić, direktor tvrtke Sajam automobila Zagreb, najavivši zapošljavanje još nekoliko djelatnika uz sedmero zapolsenih do sada.

„U uređenju prostora koristili smo usluge firmi s područja Šibenika, a plaćanjem obveza, poreza i doprinosa doprinijet ćemo razvoju gospodarstva Šibensko – kninske županije, a u konačnici obogatiti i turističku ponudu Šibenika.“, zaključio je Filipčić.

Tvrtka Sajam automobila Zagreb uspješno posluje preko 40 godina,  a nedjeljne priredbe zagrebačkog Sajma automobila bilježe posjećenost i do 50 000 ljudi. Ugovor između Grada Šibenika i tvrtke Sajam automobila Zagreb o zakupu zemljišta i pravu građenja potpisan je na vremenski period od 20 godina.

 

  Objavljeno: 31.08.2014, 11:29h