Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren Sajam obrazovanja za učenike završnih razreda osnovnih škola

Otvoren Sajam obrazovanja za učenike završnih razreda osnovnih škola

 

 

Treći po redu Sajam obrazovanja otvoren je danas u sportskoj dvorani na Baldekinu. Sajam je namijenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola koji imaju priliku na jednom mjestu saznati sve što ih zanima o srednjoškolskim programima.  Na otvorenju sajma okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić koji je pohvalio aktivnosti Savjeta mladih u organizaciji ovog hvalevrijednog događanja. 

 

Prigodnim riječima okupljenima se obratio ravnatelj Zavoda za zapošljavanje Šibensko-kninske županije Luka Petrina te predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH Tanja Herceg.

 

Na sajmu se predstavljaju srednje škole iz Šibenika, Splita, Zadra i s otoka Brača.

 

Tijekom Sajma mladi su imali priliku informirati se i o programima mobilnosti i cjeloživotnog obrazovanja na Eurodesk štandu povodom kampanje ”Time to move”.

 

Cilj samog Sajma obrazovanja je pravovremeno informiranje mladih o mogućnostima obrazovanja i zapošljavanja.

 

Sajam obrazovanja organiziraju Savjet mladih Grada Šibenika u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, CISOK Šibenik te udrugom mladih ”Mladi u Europskoj uniji”. Sajam obrazovanja kao i prethodnih godina ima podršku Grada Šibenika te Šibensko-kninske županije kao osnivača osnovnih i srednjih škola, te je od ove godine pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske.

  Objavljeno: 18.10.2019, 12:21h