Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren Sajam poslova u Dalmare centru

Otvoren Sajam poslova u Dalmare centru

 

 

Prigodi otvorenja uz brojne poduzetnike te one koji posao tek traže  nazočili su i gradonačelnik Šibenika Željko Burić, šibensko – kninski župan Goran Pauk, ravnateljica  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  Ankica Paun Jarallah te Tatjana Dalić, pomoćnica ministra u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

„Zapošljavanje nije priča koja se rješava samo na jednom sajmu ili na zavodu, to je filozofija vođenja države preslikana na regionalnu i lokalnu samoupravu. Pronalazak posla je osnov egzistencije mladim ljudima koji trebaju misliti na svoju budućnost već u trenutku izbora zanimanja“- rekao je gradonačelnik  Željko Burić.

„Promjena sustava školstva i pristupa  obrazovanju sigurno će pomoću u rješenju ovog hrvatskog problema, a u tim okvirima Šibenik vidimo kao grad svijetle budućnosti i razvoja“, dodao je Burić.

„Najljepše je kad se na Sajmu poslova dogodi i zapošljavanje“, kazala je ravnateljica Zavoda Paun Jarallah, ukazujući na brojne aktivnosti Zavoda i brojku od 217.000 zapošljavanja s evidencijom, ostvarenu tijekom 2013.godine.

Sajam poslova je prilika svima onima koji traže posao da na jednom mjestu upoznaju potrebe tržišta rada te kontaktiraju s potencijalnim poslodavcima. Namijenjen je nezaposlenima, poslodavcima, učenicima, maturantima i studentima te svima onima koji žele mijenjati karijeru. U okviru programa, u suradnji s Centrom za socijalnu inkluziju Šibenik  održan  je i okrugli stol na temu prilika i perspektiva socijalnog poduzetništva na području Županije. Cilj okruglog stola je rješavanje problema socijalnog uključivanja i zapošljavanja osoba iz skupine teško zapošljivih osoba.

Sajam poslova sedmu godinu za redom organiziraju  područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  u suradnji s partnerima na tržištu rada Šibensko-kninske županije, a pokrovitelji su Županija i Grad Šibenik.

  Objavljeno: 06.03.2014, 12:29h