Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren Stručno-znanstveni skup „30 godina Rujanskog rata“

Otvoren Stručno-znanstveni skup „30 godina Rujanskog rata“

 

 

Stručno-znanstveni skup „30 godina Rujanskog rata“  u organizaciji Muzeja grada Šibenika, Grada Šibenika , Hrvatskog instituta za povijest i Hrvatskoga memorijalno dokumentacijskog centra Domovinskog rata, otvoren je u Muzeju grada Šibenika. Organizator je nastojao okupiti stručnjake koji se na razne načine i kroz različita područja profesionalnog i javnog djelovanja bave temama iz Domovinskog rata, a također i svjedoke vremena  u razdoblju rujanskog ratnog podviga 1991. godine ili, kako ga Šibenčani  od početka nazivaju – Rujanskog rata.

Nazočne su pozdravili Marijana Klisović, viša kustosica u Muzeju grada Šibenika, Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, Senka Bilać, članica Organizacijskog odbora skupa ispred Šibensko-kninske županije, mons. Tomislav Rogić, biskup Šibenske biskupije te Miroslav Cukrov, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

- Ovakvim skupovima omogućava se da se kroz znanstvena i stručna izlaganja, kao i svjedočenja izravnih sudionika rujanskog ratnog podviga u Šibeniku 1991. godine,  znanstvenoj zajednici, ali i cjelokupnoj javnosti objektivno i stručno predstave i približe događaji iz toga razdoblja – kazao je, uz ostalo, u svom obraćanju gradonačelnik Burić.

  Objavljeno: 17.09.2021, 07:37h