Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvorena INOVA 2012. u Šibeniku

Otvorena INOVA 2012. u Šibeniku

 

 

Hrvatski salon inovacija s međunarodnim djelovanjem, 37. po redu, i 8. izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova svečano su otvoreni danas u Tehničkoj školi u Šibeniku.

Ovogodišnja INOVA po prvi put se održava u Šibeniku i Dalmaciji. Okupit će preko 200 hrvatskih inovatora i dugogodišnje poslovne partnere Hrvatskog saveza inovatora iz 12 stranih zemalja s više od 50 inovacija. Najboljim izlagačima bit će uručene nagrade, medalje i posebna odličja te tradicionalna nagrada „Nikola Tesla“ najboljem hrvatskom inovatoru.

INOVA je tradicionalna nacionalna izložba inovacija koja od 1971. godine redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada. INOVA je pokretač i simbol inovatorstva u Republici Hrvatskoj, a do sada je okupljala, poticala i javnosti predstavljala tisuće hrvatskih i stotine inovacija iz inozemstva.

Zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Franko Vidović pozdravio je prisutne u ime gradonačelnika dr. Ante Županovića i Grada Šibenika kao ponosnog domaćina i u svoje osobno ime.

Zaželio je gostima dobrodošlicu u naš grad i kazao kako je ponosan što se INOVA 2012. održava upravo u Šibeniku, gradu koji je iznjedrio velikog izumitelja Fausta Vrančića i prvi u svijetu uveo izmjeničnu struju.

Dodao je kako je za postavljanje ove izložbe u Šibeniku velikim dijelom zaslužno Društvo inovatora „Faust Vrančić“, čiji je član Stipe Protega nagrađen srebrnom medaljom za dizajn niskopodnog gradskog autobusa na prošlogodišnjoj INOVA – i. Istaknuo je i kako je Šibenik grad velikih razvojnih potencijala.

„Osnivanjem sveučilišta energetike i zaštite okoliša, razvojem poduzetništva i ekološki prihvatljive industrije, težimo postati centar zelenih industrija Jadrana.“

Sudionicima i gostima obratila se i predsjednica Hrvatskog saveza inovatora Ljiljana Pedišić, direktorica centra za inovacije i poduzetništvo Hrvatske gospodarske komore Tajana Kesić Šapić, predsjednik HGK Šibensko – kninske županije Petar Škender i župan šibensko – kninski Goran Pauk.

Izložba je otvorena od danas do 10. studenog 2012.

  Objavljeno: 08.11.2012, 14:39h