Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvorena izložba Lane Stojićević

Otvorena izložba Lane Stojićević

 

 

Lana Stojićević, mlada šibenska slikarica prva je umjetnica koja se predstavila u Likovnim frekvencijama, izložbenom ciklusu Radio Šibenika. Taj ciklus radio je pokrenuo u suradnji s Umjetničkom akademijom u Splitu. Lana Stojićević u prostorijama Radio Šibenika na Obali palih omladinaca, izložila je 16 radova iz dva ciklusa, nogometne grbove izrađene od šljokica i suvremene goblene s motivima iz medija.

Poznati šibenski galerist Pavao Roca, dugogodišnji ravnatelj Galerije sveti Krševan, pozdravio je projekt Likovne frekvencije. "Uvijek sam podržavao da se likovni umjetnici predstavljaju u javnim i nekonvencionalnim prostorima.", rekao je Roca koji je naglasio kako je uvjeren da će Lana Stojićević imati uspješnu karijeru.

"Zadovoljna sam kako su moji radovi prezentirani u prostoru Radio Šibenika, iako nije riječ o tipičnom izložbenom prostoru, radove smo postavljali prilagođavajući ih prostoru. Publika je pokazala interes za izložbu, a većinu je zanimala tehnika kojom nastaju moja djela.", izjavila je nakon otvaranja izložbe Lana Stojićević.

Izložba Lane Stojićević, u projektu Likovne frekvencije, izložbeni ciklus Radio Šibenika bit će otvorena do 23. ožujka, a može se razgledati radnim danom od 7 do 12 i od 15 do 18 sati.

  Objavljeno: 21.02.2012, 00:00h