Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvorena izložba "Život jadranskih dubina"

Otvorena izložba "Život jadranskih dubina"

 

 

U organizaciji udruge Argonauta i Ronilačkog kluba Sveti Roko, jučer je otvorena je izložba fotografija „Život jadranskih dubina“. Izložba je postavljena u galeriji Knjižnice „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku, a za posjetitelje je otvorena do 3. listopada 2020.
Opterećeni svakodnevicom i stresom koje život donosi, često zaboravljamo na čudesne ljepote koja nas okružuju. I dok pokušavamo riješiti sve obveze koje donosi svakodnevica, ostajemo slijepi za ljepotu prirode koja nas konstantno pokušava privući; svojim bojama, originalnošću, pjesmom, mirisima, kreativnošću…
Upravo postavom ovih fotografija, organizatori žele „zaustaviti trenutak“ posjetitelja i približiti im čudesan svijet podmorja te ih zainteresirati za zaštitu mora i života u njemu.
„Svaki dan sam gotovo u moru i svjedok sam da se situacija u zadnjih 5 godina alarmantno promijenila. Neke od ovih organizama na ovim fotografijama teško da ćete više vidjeti u moru. Mislim da još uopće nismo svjesni kataklizme koja se pod morem događa.“ Riječi su Đanija Iglića, jednog od autora fotografija, koji je naglasio i važnost edukacije djece o odnosu prema moru i životu u njemu te njegovoj zaštiti.
„Zbog interaktivnog karaktera, gdje posjetitelji očitavanjem QR kodova mogu pogledati zanimljive video uratke ronioca i saznati zanimljivosti o vrstama, izložba je odlično prilagođena djeci, ali i odraslima.“ Naglasila je Ivana Marin iz udruge Argonauta.
Da ne bi ostalo samo na njihovim riječima, organizatori i Vas pozivaju da sami „zaronite“ u svijet morskog podmorja i uživajte u prekrasnim prizorima ovjekovječenih kamerom Đanija Iglića, Ivane Kurić Kovačević, Duške Romanović i Eugena Kogoja.

  Objavljeno: 23.09.2020, 12:00h