Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvorena konferencija Dani regionalnog razvoja i EU fondova

Otvorena konferencija Dani regionalnog razvoja i EU fondova

 

 

Konferencija Dani regionalnog razvoja i EU fondova, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, otvorena je danas u Konvencijskom centru u Solarisu. Tijekom trodnevnog događanja sudionicima će biti predstavljeni programi financiranja projekata jedinica lokalne i regionalne samouprave, dosadašnji rezultati te aktualne mogućnosti financiranja projekata iz različitih europskih fondova.

 

Grad Šibenik, kao i Šibensko-kninska županija pokazala se uspješnom u povlačenju europskih sredstava, što je ujedno bio motiv da se ovaj događaj i organizira u Šibeniku.


„Šibenik je grad koji je ponovno pronašao sebe zahvaljujući uspješnom povlačenju sredstava iz europskih fondova. Okrenuli smo se povijesnoj baštini, obnovili je i valorizirali te postali prepoznatljivi ne samo na turističkoj karti Hrvatske, već i svijeta. Europski novac uspješno koristimo i za razvoj obrazovanja i gospodarstva kroz projekte studenskog kampusa Palacin i uređenja Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, a upravo nam je Ministarstvo regionalnog razvoja snažan oslonac u svemu tome.“,  kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Uz brojne sudionike na svečanosti otvorenja nazočili su ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar rada i mirovinskog sustava Marin Pavić, Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, voditelj predstavništva Europske komisije u RH Branko Baričević, gradonačelnik Željko Burić i župan Goran Pauk.

 

Ministrica Gabrijela Žalac istaknula je kako je cilj Dana regionalnog razvoja pridonijeti što većem povlačenju sredstava Europske unije kroz dijalog i suradnju niza dionika, a u  okviru programa potpisani su i sporazumi o suradnji s regionalnim koordinatorima.

Sudionici konferencije imali su priliku poslušati prezentaciju o gradskim i županijskim projektima, a za ovu prigodu snimljen je i promotivni film koji prikazuje ostvarene europske projekte.

 

Tijekom svog izlaganja pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika  Matija Bumbak  istaknuo kako je Šibenik doživio uzlet upravo zahvaljujući nizu europskih projekata, prvenstveno revitalizaciji tvrđava.

 

 

U sklopu Dana regionalnog razvoja i fondova EU sutra će se na tvrđavi sv. Mihovila održati Sajam EU mogućnosti, predstavljanje uspješnih lokalnih EU projekata, predstavljanje nositelja oznake HOP i EU kvalitete.  

 

Promotivni film o šibenskim projektima koje je, u povodu Dana regionalnog razvoja, izradilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije:


  Objavljeno: 06.10.2017, 15:15h