Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvorena manifestacija "Dani turske kulture u Šibeniku"

Otvorena manifestacija "Dani turske kulture u Šibeniku"

 

 

Otvaranjem izložbe fotografija 'Sanjarenje/Day Dreams' poznate turske fotografkinje Gülcan Acar u Muzeju grada Šibenika u četvrtak navečer započeli su Dani turske kulture u Šibeniku. Riječ je o jubilarnoj petoj manifestaciji Dani turske kulture u Šibeniku koju organizira Hrvatsko-turska udruga prijateljstva pod pokroviteljstvom Grada Šibenika i Veleposlanstva Republike Turske u Zagrebu u suradnji i uz potporu niza lokalnih suorganizatora i partnera.

 

Uz brojnu publiku otvorenju izložbe nazočio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.


„Vjerujem kako ćemo i u ovoj jubilarnoj godini održavanja manifestacije biti dobri domaćini te da će Šibenčani još jednom prepoznati ovaj događaj te ga iskoristiti da pobliže upoznaju bogatu tursku kulturu, običaje i tradiciju.“, kazao je prilikom otvorenja izložbe zamjenik gradonačelnika.


U Muzeju grada Šibenika predstavljena je i knjiga „Carigradska pisma Antuna Vrančića“ hrvatskog povjesničara Anđelka Vlašića i turskog kulturnog organizatora Oguza Aydemira.

 

U utorak, 5. ožujka 2019. godine u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ bit će prikazana  turska filmska komedija „Filozof iz štale“ turskog redatelja Mufita Cana Sancitija. Početak je u 20:00 sati.

 

Film donosi temu o bogatom tajkunu koji želi graditi hotel na obali ali mu se na put ispriječi vlasnik jedne od parcela kojem novac u odnosu na zdrav život u prirodi ne predstavlja ništa.

 

U subotu, 09. ožujka 2019. godine u klubu „Barcode“ održat će se „Turkish Delights Party“, večer turske glazbe i gastronomije. Početak je u 21:00 sat. Večer turske glazbe upotpunit će svojim nastupom trbušne plesačice iz zagrebačke plesne skupine „Sheherzada“.

 

U nedjelju, 10. ožujka 2019. godine  u Gradskoj vijećnici bit će održan klavirski koncert maestra svjetskog glasa  Hakana Ali Tokera. Početak je u 19:00 sati. Hakan Ali Toker predstavit će svoje zanimljive improvizacijske interpretacije niza klasičnih skladbi koje je nedavno snimio za najpoznatiju svjetsku izdavačku kuću ozbiljne glazbe ‘Navona Records’ pod nazivom ‘Hakan A. Toker Messing Around’.

 

Maestro Toker s učenicima Odsjeka klavira Glazbene škole Ivana Lukačića dan prije, u subotu, 09. ožujka 2019. godine  održat će majstorsku radionicu klavirske improvizacije.

 

Ulaz na sve programe je besplatan.  Zbog ograničenog broja mjesta , karte za koncert maestra Tokera koji će se održati u nedjelju, 10. ožujka 2019. godine moraju se unaprijed rezervirati na email adresu : info@htup.hr.

  Objavljeno: 01.03.2019, 08:18h