Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvorena Međunarodna konferencija o održivom obalnom i pomorskom turizmu

Otvorena Međunarodna konferencija o održivom obalnom i pomorskom turizmu

 

 

Treća po redu Međunarodna znanstveno-stručna konferencija „Izazovi današnjice: održivi obalni i pomorski turizam“ otvorena je danas u Solarisu.


Sudionike konferencije, brojne znanstvenike, istraživače i stručnjake, na svečanosti otvorenja pozdravio je gradonačelnik Željko Burić te im zaželio uspješan rad.

 

Konferenciju koja se održava od 12. do 14. listopada organizira Veleučilište u Šibeniku u partnerstvu s Institutom za turizam, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

 

Tema konferencije je obalni i pomorski turizam, prvenstveno zbog njegovog velikog potencijala i važne uloge u promociji održivog ekonomskog rasta i zapošljavanja, unaprjeđenju kvalitete turističke ponude, razvoju prepoznatljivih turističkih destinacija i oblikovanju novih turističkih proizvoda, jačanju konkurentnosti pomorskog gospodarstva, poticanju bolje prometne povezanosti uz poboljšanje energetske infrastrukture te osiguranju održivog i dugoročnog razvoja obalnih regija.

 

U sklopu konferencije u petak, 13. listopada u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ održat će se okrugli stol na temu „Razvoj cruising turizma u Šibeniku“ kako bi se strateški promislilo o razvoju i napretku te selektivne i brzorastuće grane turizma na području grada Šibenika. Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici Instituta za turizma, Grada Šibenika i Lučke uprave.

  Objavljeno: 12.10.2017, 12:07h