Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvorene ponude za treću fazu obnove Gradske vijećnice

Otvorene ponude za treću fazu obnove Gradske vijećnice

 

 

Do završetka natječajnog roka na adresu šibenske gradske uprave pristigle su dvije ponude za treću fazu obnove Gradske vijećnice. Oba ponuđena iznosa se kreću oko 960 tisuća kuna s uključenim PDV-om, a ponuditelji su Polinom d.o.o. i Deltron d.o.o., oba iz Splita. Ponude je sada potrebno detaljno pregledati, a cjelokupna procedura za izbor najpovoljnijeg ponuditelja koji zadovoljava sve natječajne uvjete jest do maksimalno 90 dana. U gradskoj upravi vjeruju da bi taj rok mogli svesti na 30 dana.

U proteklim fazama se saniralo krovište koje je prokišnjavalo uslijed dotrajalosti dijelova konstrukcije i oštećenih crjepova. Posljedično su zidovi bili oštećeni vlagom, pa su i oni sanirani. Također je cijelo krovište toplinski izolirano kamenom vunom. Zbog nepostojanja ventilacije te starosti opreme za grijanje i hlađenje, isto nije funkcionalno pa je u potpunosti zamijenjeno uz ugradnju sustava za ventilaciju. Zamijenjen je dio elektroinstalacija na prvom katu i ugrađen sustav vatrodojave, sigurnosna rasvjeta i zaštita od udara groma. Garderoba, sanitarni čvor i pomoćna prostorija na katu je obnovljena i stavljena u funkciju. Stolarskim radovima je zamijenjena cijela višedijelna stakleno-drvene stijene duž prvog kata, a ukupne površine 125 m2.

"U trećoj fazi imamo radove rušenja i demontaže poput otucanja žbuke, skidanja parketa, skidanja stolarije te njihova odvoza. Tu su zidarski radovi žbukanja zidova i zidarske obrade špala, podopolagački radovi stavljanja parketa i pripadajućih lajsni, bojadisarsko-ličilački radovi pripreme zidova, skidanja tapeta, krpanja, saniranja, gletanja i bojanje zidova i bojanja drvenog kazetiranog stropa, stolarski radovi saniranja oštećenih dijelova kazetiranog stropa, izrade ulaznih drvenih vrata, izrade unutarnje ostakljene stijene, izrade unutarnjih jednokrilnih i dvokrilnih vrata, te završetak širokog spektra elektro-instalterskih radova. U svemu ovome imamo veliku pomoć Angele Bujas, pročelnice Konzervatorskog odjela u Šibeniku.", kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.

Podsjetimo, prijavama na Pozive za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH, u sklopu Programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara Ministarstva kulture, Grad Šibenik je za prve dvije faze obnove Gradske vijećnice dobio 750 tisuća kuna i sad mu je na raspolaganje stavljeno još 535 tisuća kuna.

„Fazni radovi duže traju i kompliciranija je procedura, no zato osvajamo sufinanciranje, odnosno manje opterećujemo gradski proračun i možemo raditi više projekata istovremeno. Kao dobar primjer faznih radova možemo uzeti Kuću umjetnosti Arsen gdje je cijela priča trajala pet godina, a na kraju smo dobili vrhunski rezultat uz preko pet milijuna kuna bespovratnih sredstava.“, pojasnio je Mileta.

Splitska firma Deltron d.o.o. odradila je prvu fazu obnove, a drniški Konsa d.o.o. drugu fazu, te je ukupni trošak bio 1,82 milijuna kuna, a početak radova na trećoj fazi očekuje se kroz studeni ove godine.

  Objavljeno: 26.09.2022, 10:36h