Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvorene prijave za Frituladu 2021. godine

Otvorene prijave za Frituladu 2021. godine

 

 

Najkompetitivnije natjecanje u friganju fritula vraća se u Adventurin Parkić u petak, 17. prosinca, a prijave ekipa koje godinama razvijaju recepte kako bi osvojile prestižni naslov "Zlatne fritule" počinju u ponedjeljak 13. prosinca!

Riječ je o najslađem događaju u Adventurinom Parkiću koji svake godine privlači sve više natjecatelja, a koje se veže uz tradiciju slavljenja Osmina ili Proslave koju Šibenčani njeguju više od 500 godina, a i ovoga će petka, točno u ponoć zazvoniti sva crkvena zvona u Šibeniku, kao znak da je još osam dana do Božića.

Ove se godine obilježavanju tradicije Frituladi priključuje i kultni Prošek Vinoplod vinarije Šibenik, pa će u Parkiću posjetitelji, dok natjecatelji frigaju, moći degustirati proizvod koji je upravo kategoriziran kao vrhunski, a za čiju se čast na europskoj razini upravo odvija prava bitka.

Aktualni prvaci Fritualde su ekipa s OHBP-a šibenske bolnice, a na Frituladu se može prijaviti svatko. Pravila su jednostavna, svima su osigurane osnovne namirnice, plamenik, i radni stol, a natjecatelji sami nose tajne sastojke, kao i pribor za friganje.

Prijave počinju u ponedjeljak 13. prosinca, a obrazac za prijavu potražite na linku

  Objavljeno: 13.12.2021, 12:19h