Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoreni Dani Hrvatske kulture u Moskvi

Otvoreni Dani  Hrvatske kulture u Moskvi

 

 

U Moskvi, su jučer svečano otvoreni Dani hrvatske kulture u Rusiji. Svečanost je upriličena uoči Gala koncerta Ansambla narodnih pjesama i plesova Hrvatske LADO i kantautorice Lidije Bajuk, u dvorani Svetlanovski Međunarodnog doma glazbe u Moskvi.  
LADO će predstaviti bogatstvo i raznolikost folklornog izraza iz svih krajeva Hrvatske, a Lidija Bajuk će svojom osebujnom obradom i izvedbom publici približiti hrvatske arhaične lirske pjesme.

Program manifestacije obuhvaća još koncerte orguljaša Ante Knešaureka i našeg Šibenčanina Pavla Mašića u Moskvi i St. Peterburgu, potom Zagrebačkih solista u Moskvi, St. Peterburgu i Kanti-Mansijsku te prezentaciju reprinta Od bitija redovničkoga knjižice Šimuna Kožičića u Ruskoj nacionalnoj biblioteci u St. Peterburgu, koju organizira Državni arhiv u Rijeci.

 

Pavao Mašić predstavit će se izvedbom N. de Grignyia, Ch. M. Widora i A. Klobučara , dok su se na repertoaru orguljaša Ante Knešeureka vlastita djela kao i ona A. Klobučara i J. S. Bacha.

 

Razmjena Dana kulture Hrvatska – Rusija ostvaruje se u suradnji između dvaju ministarstava kulture, s ciljem šireg predstavljanja i afirmacije kulturne baštine  i suvremenih kulturnih dostignuća, unapređivanja mreže kulturnih institucija, udruga i umjetnika dviju zemalja te kontinuirane razmjene i suradnje u kulturnim projektima.

 

 

 

  Objavljeno: 23.09.2011, 10:42h