Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoreni kup Jakovlja 2014 u taekwondou za kadete

Otvoreni kup Jakovlja 2014  u taekwondou za kadete

 

 

U subotu, 07.lipnja , održan je otvoreni turnir u olimpijskom taekwondou za kadete u Zaprešiću. Nastupilo je ukupno 189 natjecatelja iz 15 klubova iz cijele Hrvatske.

Iz šibenskog taekwondo kluba „Juraj Dalmatinac“ nastupilo je 8 natjecatelja.

U konkurenciji kadetkinja nastupile su: Ira Lambaša, Tereza Berač, Lucija Desanić, Lucija Roško, Melanie Matić, a među konkurencijom kadeta nastupili su: Danijel Aralica, Ante Jurišić i Matej Desanić.


Svi su se vratili s medaljama oko vrata.

Borci „Jurja Dalmatinca“ uspjeli su izboriti ukupno 5 finala, ali nažalost nitko nije uzeo zlatnu medalju, iako su u finalu bili vrlo dobri. Najbliže zlatu su bili Ante Jurišić (kategorija do 36 kg), koji je finalnu borbu  izgubio tijesno, rezultatom 3:2 i to u posljednjim sekundama, nakon što je porazio dva protivnika prije finala, te Ira Lambaša (kategorija do 33 kg) koja je, nakon što je porazila protivnicu u polufinalu, izgubila 16:15 u zadnjoj sekundi meča.

Do srebra su stigli i Lucija Desanić (do 36 kg), Melanie Matić (do 43 kg) i Matej Desanić ( do 53 kg).

Izvanredne borbe, uz izostanak iskustva i sportske sreće, pružili su i Tereza Berač (do 33 kg), Lucija Roško (do 39 kg) i Danijel Aralica (do 33kg). Oni su osvojili brončane medalje.

Na natjecanju su male borce pratile trenerice Nives Radić i Ivana Lambaša uz „pomagača“ iz šibenskog „Dalmatina“, Damira Lambašu.

Članovi taekwondo kluba „Juraj Dalmatinac“ posebno se zahvaljuju djelatnicima Gradskog parkinga d.o.o. i njihovom direktoru Goranu Bulatu, koji su omogućili da borci uopće nastupe na ovom natjecanju i koji su više puta nedvojbeno pokazali da imaju sluha za taekwondo.

  Objavljeno: 09.06.2014, 09:37h