Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoreni su upisi na radionice i pozivi za volontiranje na Supertoon festivalu

Otvoreni su upisi na radionice i pozivi za volontiranje na Supertoon festivalu

 

 

Otvoreni su pozivi za volontiranje i sudjelovanje na radionicama na ovogodišnjem 13. Supertoon Festivalu u Šibeniku. Oba poziva, i za volontiranje i za sudjelovanje u radionicama, aktivna su do 17. srpnja 2023. godine.

Supertoon volonteri sastavni su dio organizacijskog ureda festivala, a u Supertoonu navode da bi bez volontera organizacija ovakvog događaja bila nemoguća.

„Ako volite kino i osjećate da imate ono što je potrebno da podržite organizaciju našeg festivala, na pravom ste mjestu. Uključivanjem u festival moći ćete svjedočiti najboljoj animiranoj produkciji današnjice, upoznati istaknute autore kao i upoznati se s abecedom organizacije međunarodnog kulturnog događaja. Naši volonterski programi također su odličan način da upoznate istomišljenike i steknete prijateljstva za cijeli život“, poručuju iz Supertoon organizacije, a na poveznici možete pronaći više informacija.

Što se tiče radionica, PLANKTOON – radionica stop animacije za djecu, idealna je za djecu koja vole umjetnost i filmske medije. Polaznici ove radionice uz pomoć voditeljica radionice izrađivat će predmete od različitih materijala, a zatim digitalnom kamerom snimati objekte kadar po kadar stvarajući tako iluziju kontinuiranog kretanja. Radionica ima za cilj upoznati sudionike s osnovama stop animacije te ih osposobiti za izradu kratkog animiranog filma. Četverodnevna radionica održavat će se u jutarnjim satima od 25. do 28. srpnja u Kući umjetnosti Arsen, a sudionici radionice imat će priliku sudjelovati u dječjem žiriju Supertoon-ove službene selekcije animiranih filmova za djecu. Radionica je namijenjena djeci od 9 do 12 godina, a svi zainteresirani mogu se prijaviti e-mailom na radionica@supertoonfestival.com do 17. srpnja 2023.

STRIPAONICA – radionica stripa za početnike, polaznike upoznaje s osnovama stripovskog pripovijedanja. Stvaranje priče, smišljanje likova, kadriranje, korištenje emocija i govora tijela te skiciranje samo su neke od faza stvaranja stripa koje će početnici imati priliku proći na radionici.

Nakon kratkog upoznavanja s osnovama pripovijedanja u stripu, polaznici će kroz razne praktične vježbe i zadatke imati priliku izraditi kratki strip prema svojoj ideji/scenariju. Četverodnevna radionica održavat će se svako jutro od utorka, 15. srpnja do petka, 28. srpnja 2023. u šibenskoj Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić”. Radionica je namijenjena djeci i mladima iznad 6 godina, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail: stripaonica@supertoonfestival.com do 17. srpnja 2023. godine.

Ovogodišnje 13. izdanje festivala odvijat će se pet dana, od 24. do 28. srpnja 2023., a u konkurenciji će prikazati više od 200 najsvježijih, najzanimljivijih kratkih animiranih filmova iz cijeloga svijeta na Maloj loži, Gorici i u Gradskom parku na otvorenom. Posjetitelji festivala moći će uživati u selekciji recentnih autorskih stripova koji će se natjecati i za nagradu za najbolji strip. U Galeriji sv. Krševana održat će se izložba svih stripova u konkurenciji, a u gradskom parku održat će se sajam stripa na otvorenom.

  Objavljeno: 07.07.2023, 14:00h