Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvorenje treće sezone projekta Martinska uz cirkuske predstave, 8.-11. srpnja

Otvorenje treće sezone projekta Martinska uz cirkuske predstave, 8.-11. srpnja

 

 

Ovoljetnu sezonu festivalske destinacije Martinska u Šibeniku, u nedjelju, 4. srpnja, otvaraju cirkuske predstave, u pravom cirkuskom šatoru, u režiji kolektiva CirkoBalkana. Prethodno najavljene za period od 4. do 7. srpnja cirkuske predstave na rtu Martinska održat će se u novim terminima - svakodnevno, od četvrtka, 8. sprnja, zaključno s nedjeljom, 11. srpnja.

Početak predstava je u 20:30.  Predstave su besplatne za djecu do 12 godina, uz obaveznu pratnju roditelja ili staratelja. Kapacitet je ograničen.

Do rta Martinska moguće je doći i brodom Avalon koji polazi sa šibenske rive. Zadnja dnevna linija je 19:15, dok je za posjetitelje predstave organizirana i posebna linija s polaskom sa šibenske rive u 20:00, te povratkom natrag u 22:00

Nešto više o predstavi:

CIRKOBALKANA KAOS CABARET

Cirkuski kolaž cabaret za sve uzraste i opredijeljenja! Priča o ljudima koji su osuđeni na život kroz bezbroj istovremenih uloga; čistača/izvođača/garderobjera/zabavljača/muzičara/tehničara, kojima se ocrtavaju odnosi likova ispod površine priče i ulaze u neočekivane situacije.

Tokom predstave nameće se niz egzistencijalnih pitanja: Zašto jedan viče dok drugi metu? Tko li će zauzeti mjesto na plaži? Da li je u koferu koktel ili prljava prošlogodišnja voda? I šta će tu? Tko je najjači čovjek na svijetu i šta mu to treba? Tko će nastupiti u sljedećoj točki milom ili silom? Kome će prvom ispasti čunj? Da li će prije puknuti žica na mandolini ili visoka peta žute štikle? Šta ćemo jesti sutra? I još mnoga druga…

U svakom slučaju nezaboravan doživljaj koji neodoljivo podsjeća na večer u cirkusu.

U ovoj predstavi vidjeti ćete presjek klasičnih cirkuskih točaka na urnebesno ne-klasičan način – od žongliranja i raznog manipuliranja do akrobacija u zraku i na zemlji, i sve to začinjeno diskretnom interakcijom, improvizacijom i vrlo živom muzikom.

Izvodi Cirkobalkana tim: Vladana Manić, Jadranka Žinić Mijatović, Domagoj Šoić, Nikola Mijatović, Milan Manić

Za sve vrste i uzraste

Trajanje: 50 min.

Produkcija: Kreativni cirkus i Cirkobalkana

Više o ostalim ovoljetnim sadržajima na Martinskoj možete pronaći OVDJE.

  Objavljeno: 07.07.2021, 12:48h