Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoreno dječje igralište na otoku Krapnju

Otvoreno dječje igralište na otoku Krapnju

 

 

 

Na otoku Krapnju dovršeni su radovi na izgradnji novog dječjeg igrališta za čije pripremne radove i opremanje je izdvojeno 309.038,13 kuna. Igralište su danas, u pratnji predsjednika mjesnog odbora Krapanj Tomislava Tanfare,obišli gradonačelnik Željko Burić i zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

„Obilazeći naš grad, gradske četvrti i mjesne odbore, drago mi je vidjeti da se slika tih prostora iz dana u dan mijenja na bolje. Komunalna sfera je puna problema, no svakodnevnim radom i osluškivanjem potreba naših sugrađana nastojimo postizati rezultate. Projekt dječjeg igrališta, s modernom urbanom opremom, koristit će za igru djeci s otoka, Krapnjanima koji vikendom posjećuju svoj rodni otok, kao i turistima.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić, uz zahvalu Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je podržalo ovaj gradsko-otočni projekt.

Dječje igralište ima pet igrala za djecu, dvije klupe, te koš za otpatke. Klupe i igrala s podlogom stajali su ukupno oko 228.783 kuna, a pripremni radovi još oko 80.000 kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financira 70% vrijednosti igrala i oko 30.000 kuna  pripremnih radova

Da podsjetimo, Ministarstvo je u veljači raspisalo javni poziv za dostavu projekata razvoja jadranskih otoka u 2015. godini. Svaka jedinica lokalne samouprave se mogla prijaviti s maksimalno dva projekta, što je Grad Šibenik i napravio dostavljajući potrebitu dokumentaciju za realizaciju potpuno novih modernih igrališta  za djecu na otocima Krapnju i Žirju, svakog površine oko 150 m2. Procijenjena vrijednost ukupne investicije je 550.000 kn s PDV-om, od čega Ministarstvo bespovratno sudjeluje s 200.124 kn za Žirije i 196.047 kn za Krapanj.

 

  Objavljeno: 17.08.2015, 12:43h