Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoreno osmo izdanje Šibenskog plesnog festivala na Tvrđavi sv. Mihovila

Otvoreno osmo izdanje Šibenskog plesnog festivala na Tvrđavi sv. Mihovila

 

 

Na Tvrđavi sv. Mihovila i službeno je započelo osmo izdanje Šibenik Dance Festivala koje će trajati do 28. srpnja. Četiri najatraktivnije pozornice u Šibeniku – Trg Republike Hrvatske kraj katedrale Sv. Jakova, Tvrđava sv. Mihovila, Tvrđava Barone i daske Hrvatskog narodnog kazališta – postat će mjesta na kojem će nastupiti brojni plesači, koreografi i plesni ansambli. 

 

„Izuzetno mi je drago što Šibenčani prepoznaju značaj ovakvih kulturnih manifestacija što dokazuje i broj ljudi koji se ovdje danas okupio. Grad Šibenik u kontinuitetu ulaže u kulturna zbivanja koja dodatno obogaćuju cjelokupnu turističku ponudu i mislim da na svijetu nema boljeg mjesta za uživanje u ovakvim umjetničkim plesnim koreografijama od naših tvrđava. Želim vam svima da i narednih dana na našim pozornicama uživate u umjetnosti glazbe i pokreta“ izjavio je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.  

 

Ovogodišnje izdanje Šibenskog plesnog festivala otvorio je Nacionalni Balet iz Pečuha izvedbom baletne predstave „Carmen“, duet Igora Kirova „If I can“ iz predstave „Connect“ i majstorsko djelo „The Edge“ u produkciji baleta HNK Split. Program Festivala nastavlja se danas u 21:30 izvedbama Plesnog studija moDuS i Masa dance company na pozornici HNK Šibenik, a čitavi program moguće je pronaći na službenim Facebook stranicama Festivala. Uz plesne izvedbe, Šibenčane ove godine čeka čitav niz drugih sadržaja poput Plesnih filmskih večeri na trgu Pavla Šubića i različitih edukacijskih programa. 

 

Ovogodišnje izdanje Festivala pod pokroviteljstvom je gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića.

 

 

 

  Objavljeno: 24.07.2018, 13:30h