Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ove jeseni kreću radovi na rekonstrukciji čvora Meterize

 Ove jeseni kreću radovi na rekonstrukciji čvora Meterize

 

 

U prostorima Hrvatskih cesta u Šibeniku danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji čvora Meterize. Ugovor su, u nazočnosti ministra prometa, pomorstva i infrastrukture Olega Butkovića, potpisali Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta i Marko Sarađen, predstavnik tvrtke izvođača radova Sarađen d.o.o. Vrijednost investicije je 13 milijuna i 300.000 kn,  a radovi započinju početkom listopada.

 „ Prije tri godine obećali smo se uhvatiti u koštac s rješavanjem cestovne infrastrukture na glavnim prometnim punktovima u našem gradu. Potpisivanje ugovora za čvor Meterize označava uspješno pokretanje još jednog od naših projekata, a čeka nas i dogovor oko čvorova Rokići i Njivice. Nastavit ćemo suradnju s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture kako bi izgradnjom moderne cestovne infrastrukture osigurali sigurnost u prometu za sve naše sugrađane.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić u prigodi današnjeg potpisivanja ugovora.

Ministar Butković kazao je kako se o prometnoj problematici Šibenika razgovaralo za njegova ranijeg posjeta Šibeniku i Županiji, a potom se žurno krenulo u realizaciju.

„Drago mi je  što su osim čvora Meterize u pripremi i čvorovi Njivice i Rokići, na kojima rade Hrvatske ceste. Bez obzira na velike potrebe ulaganja u prometnu infrastrukturu u cijeloj Hrvatskoj, nastoji se ravnomjerno vrednovati potrebe i projekte te rješavati probleme na crnim točkama i uskim prometnim grlima.“, istaknuo je Butković.

Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta, kazao je  kako je današnje potpisivanje ugovora za rekonstrukciju čvora Meterize  početak sustavnog rješavanja prometnih problema u Šibeniku.

Čvor Meterize obuhvaća križanje državnih cesta D8 i D33 na spoju s lokalnom cestom L65058. Hrvatske ceste su za ovaj posao već ranije otkupile oko 13.000 kvadrata zemljišta. Dio zemljišta koji je  bio u vlasništvu Grada Šibenika  ustupljen je Hrvatskim cestama za izgradnju čvora na kojem se  često stvaraju velike prometne gužve. Čvor Meterize obuhvaća izgradnju dva kružna toka, između kojih će biti nadvožnjak. Prema projektu zadarskog studija Donat, jedan kružni tok bit će na mjestu gdje je sad križanje te skretanje  za Šubićevac i  magistralu, a drugi kružni tok će biti kod stare kave.Radove će   nadzirati tvrtka Invest Inžinjering.

Uz ministra Butkovića, današnjem potpisivanju ugovora nazočili su i župan Goran Pauk, čelnici županijskih gradova Branka Juričev Martinčev, gradonačelnica Vodica, Nedjeljko Dujić,gradonačelnik Skradina, zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta, predstavnici Županijske uprave za ceste i poduzeća Ceste Šibenik.

 

 

  Objavljeno: 29.08.2016, 17:51h