Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ovog tjedna obilježava se Dječji tjedan pod motom "Ljubav djeci prije svega"

Ovog tjedna obilježava se Dječji tjedan pod motom "Ljubav djeci prije svega"

 

 

Diljem zemlje ovog tjedna, od 5. do 11. listopada, obilježava se Dječji tjedan pod motom "Ljubav djeci prije svega". Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj akciji Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te su sve aktivnosti posve posvećene djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND).

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Ovogodišnji Dječji tjedan je u znaku 70-og rođendana Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Zbog izbijanja epidemije bolesti izazvane koronavirusom, a poštujući sve preporuke epidemiologa Dječji tjedan obilježit će se u osnovnim školama i dječjim vrtićima u gradu Šibeniku.

  Objavljeno: 05.10.2020, 12:05h