Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ovog vikenda održava se jubilarna 20. Šibenska regata krstaša

Ovog vikenda održava se jubilarna 20. Šibenska regata krstaša

 

 

Jubilarna 20. po redu Šibenska regata krstaša startat će ove subote, 07. prosinca točno u 11 sat. Start regate tradicionalno će pucnjem iz topa označiti gradonačelnik Željko Burić, a u regatavanju će ove godine u šibenskom zaljevu snage odmjeriti 30-ak posada. Program regate predstavljen je na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je, uz predstavnike Jedriličarskog kluba „Val“, nazočio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

„JK Val u ovoj je godini organizirao niz prestižnih natjecanja, među njima se ističe Svjetsko prvenstvo u jedrenju po ORC-u; Valovci značajno pomažu da se Šibenik istakne na nautičkoj karti Hrvatske i sudeći po turističkim pokazateljima, rezultati su iz godine u godinu sve bolji. Cilj nam je da aktivnosti u gradu koje se odvijaju na otvorenom ne stanu završetkom ljeta, i u tome je ova regata posebna, tradicionalno pozicionirana oko blagdana sv. Nikole.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.


„Nakon bogate jedriličarske godine u Šibeniku, pred nama je regata s kojom je sve i počelo. Šibenska regata se jedri u akvatoriju šibenske luke, te se odlično može pratiti s rive ili možda s neke od šibenskih tvrđava. Upravo je to čini toliko različitom i zanimljivom. Kao i uvijek dosada, opet će ovog vikenda šibenska riva biti puna ljudi i događanja, atraktivnih jedrilica i brojnih znatiželjnika. Većina jedrilica u Šibenik dolazi već u petak uvečer, kada će i otpočeti službene prijave natjecatelja uz prigodno zakusku i druženje na motornom brodu „Desto“.“, kazao je Paić.


 Predsjednik Regatnog odbora Denis Marinov kazao je kako meteorološke prognoze predviđaju laganu buru bez padalina.  


U nedjelju 08. prosinca će posade pobjednici po skupinama (ORC i OPEN) između sebe jedriti na istovjetnim jedrilicama za titulu ukupnog pobjednika 20. Šibenske regate krstaša. To izuzetno zanimljivo i napeto natjecanje nosi naziv “Kup Branka Iljadice Rape” u spomen na prerano preminulog proslavljenog jedriličara i člana JK Val. 

  Objavljeno: 04.12.2019, 12:35h