Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ovog vikenda počinje sedmi po redu Animirani Šibenik

Ovog vikenda počinje sedmi po redu Animirani Šibenik

 

 

Program sedmog po redu Animiranog Šibenika započinje u petak u 19 sati u ex-Galeriji Matija otvaranjem izložbe "Mangelos Vol. 1" jedne od naših najpoznatijih stripašica Ivane Armanini, a nstavlja se radionicama tijekom vikenda i partyjem na Maloj Loži.

 

Autorica s preko 350 izložbi, 100 festivalskih gostovanja i četiri objavljena samostalna strip albuma, Ivana Armanini možda je najpoznatija kao osnivačica Komikaza, mreže za proizvodnju, promociju i distribuciju autorskog stripa s fokusom na nezavisnu scenu, koja oko sebe okuplja široku zajednicu likovnjaka. Armanini je završila Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, a njeno autorsko formiranje odvijalo se pod utjecajem američke underground crtačice Mary Fleener, fanzina Emila Jurcana te ljubljanskoga časopisa Stripburger.

 

U Šibeniku će predstaviti izložbenu verziju istoimenog albuma strip "Mangelos Vol. 1", koji se bavi životom i djelom legendarnog konceptualnog umjetnika Dimitrija Bašičevića Mangelosa i izašao je u prosincu 2017. Strip je nastao po scenariju likovnog kritičara i kustosa Marka Goluba, a po narudžbi Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, gdje je do daljnjega dio stalnog postava muzejskih Zbirki u pokretu.

 

Mangelos (1921. – 1987.)bio je likovni kritičar, kustos, pjesnik i vizualni umjetnik te jedan od osnivača avangardne umjetničke grupe Gorgona, čija su djela uvrštena u zbirke muzeja kao što su londonski Tate i Museum of Modern Art (MoMA) u New Yorku, a ova posveta u stripu koju je dobio povodom 30. obljetnice smrti zasniva se na njegovim tekstovima i manifestima.

 

Osim izložbe, u ex-Galeriji Matija na tri će dana biti postavljena i prodajna stripoteka sa stripovima, posterima i bedževima, kao i projekcija zadnjeg, šesnaestog albuma Komikaza.


Također u Matiji, u subotu i nedjelju, odvit će se i nova radionica crtane i stop animacije za djecu 'Planktoon', pod vodstvom mladog i talentiranog animatora Martina Babića, a završit će prezentacijom radova.


Tu je i radionica VJ-inga 'Supervision' u wine baru VINO&INO, koju će održati multimedijalna umjetnica Ive Milković, a kulminirat će nesvakidašnjim audio-vizualnim doživljajem na Maloj Loži, uz potporu šibenske Pivovare 022. Naime, u subotu navečer tamo će snage udružiti DJ Fikcio Monger i polaznici radionice, koji će za tu priliku "izmapirati" glavnu fasadu Crkve sv. Ivana. 


Za radionicu animacije polaznici/e stari između 9 i 14 godina mogu se prijaviti na adresu radionica@supertoonfestival.com, a za radionicu VJ-inga i 3D mappinga "Supervision" polaznici/e stariji od 18 neka prijave pošalju na supervision@supertoonfestival.com.

 

Animirani Šibenik nestalni je, ali cjelogodišnji program koji nudi izložbe stripa i ilustracije, radionice, koncerte, projekcije animiranih filmova i druge audiovizualne sadržaje i događanja, a  provode ga organizatori međunarodnog festivala animacije Supertoon. Sudjelovanje u svim programima je besplatno, a dodatne informacije, raspored događanja i  eventualne izmjene programa možete naći na službenom facebook eventu

  Objavljeno: 08.02.2018, 09:43h