Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ovog vikenda u Šibeniku manifestacija "Posadi cvijet, probudi svije(s)t"

Ovog vikenda u Šibeniku manifestacija "Posadi cvijet, probudi svije(s)t"

 

 

Veliki interes koji je probudio prošlogodišnji projekt „Posadi cvijet, probudi svije(s)t“ potaknuo je organizatore da se ponovi i ove godine s intencijom da ova manifestacija postane opetovano proljetno događanje u našem gradu.

 

Kao što poslovice kaže „Gdje raste cvijeće, raste i nada“, nadamo se da će i ove godine veliki broj naših sugrađana sudjelovati u događanju. Podsjetimo se, prošle godine, na prvom događanju održanom u Gradskoj knjižnici nismo uspjeli smjestiti sve zainteresirane na predavanju televizijske Vrtlarice – Kornelije Benyovski Šoštarić, prijave za vođenu sadnju u Mediteranskom vrtu sv.Lovre su popunjene u rekordnom roku, a sajam cvijeća na Maloj loži je dobio epitet 'francuske Provanse', događaj koji će grad Šibenik pamtiti po trgu punom cvijeća, djece, smijeha, glazbe i  prije svega po ljudima dobre volje da naš grad procvjeta.

 

I ove godine, oba dana događanja, s nama je poznata televizijska Vrtlaricu, Kornelija Benyovski Šoštarić. Koliko je i sama Vrtlarica  zainteresirana za uspjeh projekta, govori nam informacija da je njena matična kuća, Hrvatska radio televizija, snimala emisiju „Vrtlarica“ u Šibeniku, povodom i za vrijeme trajanja projekta „Posadi cvijet, probudi svije(s)t“ prošle godine i upravo s lijepom šibenskom pričom otvorila ovu sezonu „Vrtlarice“ na HTV-u.

 

Šibenik je grad Robeta Visianija, vrsnog botaničara i hortikulturnog umjetnika. Ovim projektom odajemo počast njemu, prošlosti na koju smo ponosni i dajemo zalog boljoj i ljepšoj budućnosti našeg grada, složni su organizatori projekta: Udruga Terra, turistička agencija Šibenik Plus  i Turistička zajednica grada Šibenika.

 

Cilj projekta je osim uljepšavanja ulica, trgova, kala i prozora stare gradske jezgre, dugoročna osvještenost o brizi i radu na hortikulturi u našoj sredini, od svakog njenog člana ponaosob.

 

Dvodnevi projekt će se održati 11. I 12.svibnja (prema programu u nastavku) u šibenskoj staroj gradskoj jezgri.

 

PROGRAM:

 

11.svibnja od 17.00 do 20.00 sati / Masna ulica - Trg Mala Loža

 

„POVRATAK MEDITERANU“

 

PREDAVANJE - televizijske i naše 'Vrtlarica', Kornelije Benyovski Šoštarić,  koja je ponovno s nama u našem gradu. U ovom predavanju s posebnim osvrtom na mediteranske vrste cvijeća, saznat ćemo mogućnosti  i dobiti korisne smjernice u sadnji i uzgoju bilja i cvijeća u staroj gradskoj jezgri.

 

RADIONICA - osim zanimljivih savjeta i stjecanja novih znanja imat ćemo priliku zasukati rukave i steći praktična znanja sadnje i uzgoja cvijeća. Za ovaj dio projekta broj sudionika je ograničen i potrebne su pravovremene prijave radi osiguranja tehničkih uvjeta i sredstava za rad. Zainteresirani se mogu prijaviti na adresu: info@sibenikplus.com

 

12. svibnja od 10.00 do 15.00 sati / Trg Mala loža

 

„GDJE RASTE CVIJEĆE, RASTE I NADA“

 

SAJAM CVIJEĆA I UMJETNOSTI INSPIRIRANE CVIJEĆEM

 

-          prodaja i kupovina cvijeća i opreme za cvijeće,

 

-          razmjena sadnica,

 

-          sadnja cvijeća,

 

-          likovna radionica,

 

-          radionica oslikavanja lončanica,

 

-          DJ, osvježavajući napitci s mediteranskim biljem.

  Objavljeno: 07.05.2018, 10:12h