Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ovu subotu čisti se podmorje i kopneni pojas Zablaća

Ovu subotu čisti se podmorje i kopneni pojas Zablaća

 

 

'Prije dva vikenda smo započeli s akcijama čišćenja podmorja i kopnenog pojasa priobalnih i otočnih mjesnih odbora i gradskih četvrti. Pod gradskim kišobranom organiziramo ronilačke snage na čišćenju podmorja u vidu ronioca JVP Šibenik i entuzijasta iz nekoliko ronilačkih klubova, pa čak i iz DVD Vodice, na koje se nadovežu mještani okupljeni oko mjesnih odbora i lokalnih turističkih zajednica. Ovisno o odazivu, oni uz asistenciju Zelenila i Gradske čistoće na kopnu kose travu, uređuju okoliš i kupe smeće. Gradska čistoća usput očisti divlje deponije. Ovaj vikend očekujemo i angažman DVD Zablaće.', rekao je zamjenik šibenskog gradonačelnika i koordinator ovih aktivnosti mr.sc. Danijel Mileta.


Grad Šibenik je prije dvije godine kupio i motorni alat poput kresača visokih grana, motornih pila i motornih kosa za potrebe mjesnih odbora i gradskih četvrti koji se obilato koristi za ove aktivnosti, uključivo javne radove.

 

U organizaciji Turističke zajednice Krapanj-Brodarica i Mjesnih odbora Brodarice i Krapnja, a uz pomoć Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapanj-Brodarica, Šahovskog kluba Brodarica, Športsko-ribolovnog društva Brodarica, Kulturno-umjetničkog društva Spužvar, Eko udruge Brodarica-Krapanj, Osnovne škole Brodarica i velikog broja mještana očišćena je brodarička obalna linija i otok Krapanj. Ekološka udruga Žir je uz pomoć Grada Šibenika prvom ovogodišnjom Zelenom čistkom dohvatila uvale otoka Žirja.

 

Pozivaju se svi ljudi dobre volje da sutra (subota) u 9:00 sati dođu ispred nekadašnjeg noćnog kluba Midnight u centru Zablaća i sa sobom ponesu manji alat za uređenje okoliša poput grablji ili lopata, odnosno kariola. Nakon završetka aktivnosti, za sve sudionike je osiguran ručak.

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika potrebno se obratiti Mjesnom odboru Zablaće.

  Objavljeno: 19.05.2017, 10:00h