Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Panel diskusije i besplatne edukacije na Poslovnom uzletu Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika

Panel diskusije i besplatne edukacije na Poslovnom uzletu Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika

 

 

I ove godine brojni poduzetnici, obrtnici, poljoprivrednici, vlasnici OPG-ova i djelatnici u turizmu okupili su se na Poslovnom uzletu Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika koji se danas održava u Gradskoj vijećnici. Poslovni uzlet organizira Poslovni dnevnik od 2014. godine se s ciljem poticanja malog i srednjeg poduzetništva. Okupljene uzvanike danas su pozdravili gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk te Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika.

 

„Šibenik je u hrvatskoj javnosti i među europskim destinacijama postao turistički hit, a turizam nam je omogućio restrukturiranje od nekad velikog industrijskog grada u grad malog i srednjeg poduzetništva koje se ponajviše razvija na poduzetničkoj zoni Podi. Poduzetnička zona Podi prvenstveno je proizvodna zona, a ne trgovačka. Samo u posljednje četiri godine, na Podima je otvoreno osam novih proizvodnih pogona. Zbog stalnog ulaganja Grada Šibenika u infrastrukturu zone Podi, sve je veći interes uglednih tvrtki koje svoje poslovanje vide upravo u Šibeniku. Grad Šibenik kontinuirano ulaže i potiče razvoj malih i srednjih poduzeća inovativnih tehnologija o čemu svjedoči i projekt prijavljen na EU fondove – Centar za nove tehnologije i poduzetništvo „Trokut“. Ulaganje u visoko obrazovanje te srednje i malo poduzetništvo, pored ulaganja u turizam, tri su ključna faktora za daljnji razvoj gospodarstva u Šibeniku.“, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

 

U okviru Poslovnog uzleta održavaju se dvije panel diskusije na temu "Decentralizacija i razvojna uloga županija" i „Dizanje kvalitete turističke ponude u Šibeniku“.

 

O važnosti decentralizacije na panelu su govorili gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Željko Kraljičak.

 

Tema drugog panela bit će dizanje kvalitete turističke ponude u Šibeniku s ciljem promicanja destinacije sa tri na četiri zvjezdice, o čemu će govoriti pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Matija Bumbak, Nenad Tatrinov iz Dogus grupe, Štefan Rudolf, vlasnik restorana Pelegrini, Antonio Vlahov s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te Milan Grujić, vlasnik pomorske agencije „Almagest“.

 

U nastavku Poslovnog uzleta održat će se besplatne radionice „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova“ te „Bilanca u malom prstu“.

 

 

 

  Objavljeno: 17.03.2017, 11:22h