Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Penđer otvorio Sportske igre mladih

Penđer otvorio Sportske igre mladih

 

 

 

Šibenik je danas domaćin sportske zabavne manifestacije  Sportske igre mladih 2015. koje su na trgu ispred zgrade Županije okupile 200-ak djece iz šibenskih osnovnih škola.

Paljenjem plamena Sportskih igara mladih službeno je otvoreno natjecanje, a djeca su se natjecala u disciplinama: graničar, nogomet, atletika, tehniciranje s loptom i potezanje užeta.

Drago nam je biti domaćinima manifestacije koja okuplja mlade i pruža im  zadovoljstvo u druženju i natjecanju uz  moto koji potiče na zdravi život bez ovisnosti.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer, dodajući da ovakve priredbe potiču i Grad na ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Sportske igre mladih su jedna od najmasovnijih sportskih manifestacija u ovom dijelu Europe koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da od travnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Već 18 godina pod sloganom „Živimo život bez droge jer droga uzima život“ Igre privlače veliki broj djece i mladih, a organiziraju se pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije. Trenutno se održavaju u  tri zemlje regije – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Poseban doprinos Igrama daju ambasadori kao što su: Sir David Richards, Predrag Mijatović, Jose Mourinho, David Beckham, Sven Goran Eriksson, Lennart Johansson, Franz Beckenbauer, Jose Navarro.

 

  Objavljeno: 20.05.2015, 13:45h