Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Pismo Predsjednici Vlade RH-Šibenčani nisu zaslužili ovakav odnos središnje državne vlasti prema njima

 

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović uputio je pismo predsjednici Vlade Republike Hrvatske gospođi Jadranki Kosor u kojem je izrazio protest u vezi s  oglašenim Javnim nadmetanjem, od strane Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, za prikupljanje ponuda za prodaju, među ostalim, i nekretnina na području Grada Šibenika, i to: ex vojnog skladišta Jamnjak i ex vojnog skladišta goriva Ražine. Pismo prenosimo u cijelosti:
„Poštovana predsjednice Vlade Republike Hrvatske, gospođo Kosor,                 
ovim pismom želim Vas izvijestiti kako sam ostao neugodno iznenađen saznavši  iz subotnjeg dnevnog tiska kako je Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom oglasio prodaju zemljišta u Šibeniku, a bez da je o tome prethodno barem izvijestio gradonačelnika, ako već ne i konzultirao.               
Riječ je o prodaji dva vojna kompleksa: Ražine i Jamnjak na više od 125 000 m2 šibenskog zemljišta koje se prostire na vrlo važnom gradskom prostoru. Činjenica da me se, kao gradonačelnika, nije konzultiralo čudi još i više s obzirom da je Grad Šibenik u završnoj fazi donošenja novog Generalnog urbanističkog plana kojim se utvrđuje namjena gradskih zona, a time i budućnost našeg grada.               
Vjerujem da ćete se složiti samnom da je neprimjeren i krajnje neprihvatljiv takav odnos središnje državne vlasti prema građanima ovoga grada kojima je isto to zemljište, koje sada Vlada prodaje, bilo oduzeto u bivšem sistemu za potrebe tadašnje vojske. Apsurd je tim veći što je riječ o vojsci koja je prije dvadeset godina napala Hrvatsku, a upravo su Šibenčani izvojevali najvažniju bitku protiv te iste vojske i zauzvrat od države dobili – NIŠTA. Čak ne ništa, nego još i gore od toga –neuvažavanje i nebrigu za njihov stav o tome kako se njihov grad treba razvijati.               
S tim riječima ću i završiti ovo pismo i još jednom kazati kako Šibenčani nisu zaslužili ovakav odnos središnje vlasti prema njima i njihovoj prošlosti, ali ono što je još važnije- prema budućnosti njihove djece.
Gradonačelnik
dr. Ante Županović

  Objavljeno: 09.11.2010, 09:21h