Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Pismo Zlarinjanima

Pismo Zlarinjanima

 

 

Kud Koralj i Udruga Punta Arta uputili su javno pismo svim Zlarinkama i Zlarinjanima u kojem se traži pomoć oko skupljanja informacija  zbog stvaranja zbirke sjećanja na život otoka u Zavičajnom muzeju.

U pismu se mole otočani da ih prime u svoje domove kako bi mogli popisati predmete koje čuvaju u obiteljima, a podsjetnik su na život Zlarina u prošlosti. Cilj je porazgovarati s vlasnicima predmeta, snimiti ih i sačuvati za buduće generacije.

Naime Zavičajni muzej kojeg je osnovao KUD Koralj ima malu zbirku poklonjenih predmeta te im je saznati što je još sačuvano i što bi moglo činiti zbirku sjećanja na život otoka. Dokumente poput starih matrikula ili pisama i fotografija može se čuvati samo kao snimku ili scan tako da bi original ostao kod vlasnika, a muzej bi imao kvalitetnu informaciju o samom dokumentu. Ostale predmete koje prepoznaju kao posebno zanimljive, fotografirat će se i opisati za evidenciju. Zavičajni muzej zanimaju dokumenti, psima, matrikule, stare fotografije, odjeća, dijelovi nošnje, uporabni predmeti za kuhinju, rad u polju i slično, dijelovi namještaja, stare slike i okviri, suveniri koje su mornari donosili s putovanja, predmeti koje su donosili iseljenici i sve ono što se vama čini vrijednim i zanimljivim.

Mole se svi da se jave u Ured Turističke zajednice Zlarin kada bi ih se moglo posjetiti radi razgovora, dogovora i fotografiranja. Posao će voditi Vedran Perkov i Ivana Jelavić, a cilj im ga je završiti do kraja desetog mjeseca.

  Objavljeno: 29.08.2013, 12:38h