Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Plavi baloni za djecu s autizmom

Plavi baloni za djecu s autizmom

 

 

Puštanjem plavih balona u zrak i Grad Šibenik se danas uključio u simboličnu akciju obilježavanja Svjetskog dana svijesti o autizmu. Ispred zgrade Gradske uprave balone su u zrak pustila djeca dječjeg vrtića Varoš zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Nikicom Penđerom i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjanom Žurić.

'Simboličnom gestom želimo senzibilizirati javnost za probleme s kojima se suočavaju djeca i roditelji iz našeg okruženja. Prema  službenim podacima u Hrvatskoj živi čak 8000 osoba s neurobiološkim razvojnim poremećajem mozga, a čije uzroke znanost još nije razjasnila. Ovakva mala gesta simbolični je znak  prihvaćanja onih koji su drugačiji od nas, a nadamo se da će s vremenom kroz djelatnost stručnih službi osobe s autizmom ostvariti i pomoć kakva im je potrebna', kazao je Nikica Penđer.

Plave balone su danas puštala djeca osnovnih i srednjih škola, a akcija obilježavanja Svjetskog dana svijesti o autizmu pokrenuta je na inicijativu Nine Knežević, majke autističnog djeteta.

  Objavljeno: 02.04.2014, 12:13h