Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Plesni teatar Sjene u šibenskom kazalištu 8.lipnja

Plesni teatar Sjene u šibenskom kazalištu 8.lipnja

 

 

 U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u subotu 8. lipnja održat će se dva događanja u organizaciji Plesnog teatra Sjene. U jutarnjem terminu s početkom u 11.30 sati održat će se 12. javna godišnja produkcija teatra Sjene u sklopu koje će biti prikazano ukupno 18 plesnih točaka. Uz Sjene nastupit će gosti iz Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege; Plesni klub Vruća čokolada iz Splita, Baletni Studio HNK u Splitu, Plesni studio Vindi iz Varaždina, Plesni klub X3M iz Šibenika.

 

U večernjim satima s početkom u 20.30 sati u šibenskom kazalištu bit će prikazana predstava “Zlokobno zrcalo” . Radi se o raskošnoj, multimedijalnoj predstavi,  obradi bajke  "Snježna kraljica" u koreografiji Zorane Mihelčić  i balerine splitskog HNK, Albine Rahmatulline.  Fokus priče je na prijateljstvu dvoje djece i snazi dječije ljubavi koja prevazilazi sve prepreke , pobjeđuje u borbi sa praznovjerjem i vjerovanjima u nesreću koju donosi razbijeno zrcalo.

 

SJENE su se svom gradu Šibeniku, prvi put publici predstavile prije 18 godina,  pod nazivom Ansambl za suvremeni ples „SJENE“.

 

Nakon pridruživanja ansambla  šibenskom kazalištu, u rujnu 2006. , voditeljica ansambla Zorana Mihelčić, pokrenula je inicijativu da se što veći broj mladih uključi u rad ove udruge, te je osnovala Plesni teatar SJENE. Broj od 120 članova ove udruge, od samog registriranja do danas - nije se smanjio.

 

Plesnu edukaciju u suvremenim plesnim tehnikama  vode iskusni i školovani pedagozi, a   do danas  kroz njihove ruke, prošli su mnogi plesači,  od najmlađih predškolaca do mladih srednjoškolske i studentske dobi.

 

Uz navedeno  svake godine,  organizaciju obilježavanja Međunarodnog dana plesa  u Šibensko-kninskoj županiji, preuzima   upravo Plesni teatar SJENE.

 

Plesni teatar SJENE,  u periodu od skoro dvadeset  godina od osnivanja,  razvio se u kulturnu instituciju koja se bavi organizacijom i produkcijom  plesno scenskih predstava i plesnih susreta  na državnoj i međunarodnoj razini. Već 12 godinu u kontinuitetu,SJENE kraj plesne sezone i rada u dvorani tradicionalno obilježavaju svečanom javnom godišnjom produkcijom u HNK Šibenik  -  SJENE I GOSTI.

 

SJENE se vrlo uspješno bave   pripremanjem cjelovečernjih plesnih predstava za djecu i odrasle, ali i  kreiranjem i izvođenjem suvremenih i klasičnih plesnih koreografija za potrebe gostovanja i programa od značaja za lokalnu zajednicu.   SJENE su sa svojim projektima gostovale u Francuskoj , Crnoj gori,  Srbiji i Bosni i Hercegovini. Sudionici su mnogih državnih natjecanja, plesnih susreta i Festivala, na kojima su osvojile mnogobrojna priznanja i nagrade.

 

Cjelovečernje predstave u produkciji plesnog  teatra SJENE: „Zvuci i Sjene“ 2005 , „Duša moje sjene“ 2007. , „1001 san“ 2011,  „Four seasons“ 2014, „Zlo varivo“ 2016,  „Madness“ 2017, „Zlokobno zrcalo“ 2019. )

 

Danas su u kulturnim krugovima  poznati kao uspješan organizator   vrlo cijenjene i posjećene manifestacije od međunarodnog značaja - SIBENIK DANCE FESTIVAL  koja se ove godine održava 9.  put za redom i predstavlja  najbolje  godišnja ostvarenja nacionalnih baleta i kompanija iz Europe i svijeta.

  Objavljeno: 07.06.2019, 09:10h