Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Plivački klub Šibenik osvojio 20 medalja na prvenstvu Hrvatske

Plivački klub Šibenik osvojio 20 medalja na prvenstvu Hrvatske

 

 

Sedam plivačica i plivača Plivačkog kluba Šibenik nastupilo je na Prvenstvu Hrvatske koje se održalo od 29. srpnja do 1. kolovoza na plivalištu "Mladost" u Zagrebu. U četiri dana programa nastupilo je više od 300 najboljih hrvatskih plivačica i plivača u konkurenciji mlađih seniora, juniora i mlađih juniora. 

Bilo je ovo jedno od najuspješnijih nastupa PK Šibenik na prvenstvima Hrvatske. Od sedam plivača čak njih pet ponijelo je titulu prvaka Hrvatske u svojim dobnim kategorijama! Uz pojedinačne, osvojena je jedna titula i u štafetnoj utrci. Ukupno je osvojeno 20 medalja, od toga devet u mlađe seniorskoj, deset u juniorskoj, i jedna u mlađe juniorskoj konkurenciji.

Robert Vukičević bio je jedan od najuspješnijih plivača na ovom prvenstvu. U sve četiri otplivane discipline Robert je ponio titulu prvaka Hrvatske u mlađe seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Iako je prošlo gotovo mjesec dana od njegovog glavnog natjecanja sezone, Juniorskog prvenstva Europe koje se održalo u ruskom gradu Kazanu, Robert je otplivao svoja tri osobna rekorda i zasluženo ponio titule u disciplinama 100 i 200 slobodno, te 100 i 200 leptir.

Jedno od najugodnijih iznenađenja bili su nastupi juniorke Marije Kardum. Najbolji rezultat Marija je otplivala već prvog dana natjecanja kada je ponijela titulu juniorske i mlađe seniorske prvakinje Hrvatske u disciplini 200 mješovito. U disciplini 400 mješovito Marija je bila viceprvakinja u obje kategorije. Petu medalju osvojila je u disciplini 100 leđno u kojoj je bila brončana.

Marta Leković nastupila je na 50, 100 i 200 leđno te na 200 mješovito. U svojoj glavnoj disciplini, 200 leđno, Marta je popravila svoj osobni rekord te zasluženo ponijela titulu prvakinje. Tako je na najbolji način završila dio svog sportskog puta u Hrvatskoj kojeg će nastaviti na američkom sveučilištu Saint Rose u državi New York.

Emma Curavić je očekivano svoje najbolje nastupe imala u sprinterskim disciplinama, odnosno na 50 leđno i 50 slobodno. U slobodnom stilu stotinke su je dijelile od postolja. Sve to nadoknadila je u na 50 leđno gdje je bila najbrža juniorka. U mlađe seniorskoj konkurenciji Emma je bila brončana.

Naš jedini predstavnik u mlađe juniorskoj konkurenciji bio je Toni Slavica. Toni je najbolji nastup imao u disciplini 400 mješovito gdje je svoj osobni rekord popravio za više od 4 sekunde što je bilo dovoljno za mlađe juniorsko zlato te juniorsku i mlađe seniorsku broncu.

Za kraj, naši predstavnici bili su uspješni i u štafeti. U disciplini 4x100 mješovito mix naša štafeta je ponijela titulu prvaka. Plivali su:Marija Kardum, Toni Slavica, Robert Vukičević i Emma Curavić.

Tako je na najbolji način zaokružena izvrsna sezona Kluba. Naši natjecatelji odradili su odlične utrke na zimskim i ljetnim prvenstvima Hrvatske, kao i na Ekipnom prvenstvu gdje smo zadržali mjesto u A diviziji i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Naši mlađi natjecatelji također su tijekom cijele sezone bili odlični te postizali zapažene rezultate. Veseli i činjenica kako se na bazenu u Crnici može vidjeti sve više djece u plivačkoj školi koja u ovom trenutku broji oko 200 članova.

Natjecatelji će u novu sezonu krenuti već od 19.8. dok će škola plivanja s radom krenuti s početkom mjeseca rujna.

  Objavljeno: 06.08.2019, 11:02h