Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Počela nova akademska godina za studente energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku

 Počela nova akademska godina za studente energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku

 

 

Počela je nova akademska godina 2020./2021.g. za studente na preddiplomskom sveučilišnom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku. Ove godine na srpanjskom i rujanskom roku upisana su 22 nova polaznika čime je kompletirana šesta generacija polaznika ovog šibenskog studija. Zbog situacije s koronavirusom, uvodni sat održan je online, a tom prilikom studentima se obratio i gradonačelnik Željko Burić.  

„Raduje me što su studenti prepoznali kvalitetu ovog studijskog programa kao i perspektivnost budućeg zaposlenja u struci, ali i nastavka akademskog obrazovanja. Na Studiju energetske učinkovitosti predaju stručnjaci najjačih fakulteta iz područja tehničkih znanosti, te vjerujem kako će vam kvalitetno prenijeti svoja znanja. Grad Šibenik će i dalje raditi na razvoju novih studijskih programa te definiranju potrebne infrastrukture.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić te brucošima šibenskog sveučilišnog studija poželio mnogo uspjeha u daljnjem obrazovanju. 

Studentima su se na uvodnom satu obratili i dekan FER-a Gordan Gledec, dekan FSB-a Dubravko Majetić te voditelj Studija Marko Delimir.  Nastava u prostorijama Studija započet će u ponedjeljak 28. rujna.

Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora je dislocirani studij zagrebačkog Sveučilišta, a studijski program traje šest semestara. Prva godina je zajednička, a u drugoj studenti mogu birati jedno od usmjerenja, gospodarenje energijom i energetsku učinkovitost ili obnovljive izvore, te po završetku stječu naziv inženjera prvostupnika energetskih tehnologija. 

 

  Objavljeno: 25.09.2020, 10:27h