Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Počela provedba projekta Revitalizacije područja tvrđave sv. Ivana

Počela provedba projekta Revitalizacije područja tvrđave sv. Ivana

 

 

 

U prostorijama šibenskog Urbanog centra održan je prvi službeni sastanak projektnog tima za Revitalizaciju područja tvrđave svetog Ivana. Jučerašnji je dan ujedno označio i početak provedbe projekta. Operativnom sastanku su, uz prijavitelja projekta Grad Šibenik, prisustvovali i svi partneri. Osim predstavnika Upravnog odjela za poduzetništvo i razvoj, sudjelovali su predstavnici Turističke zajednice grada Šibenika, Muzeja grada Šibenika, Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik, Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku te Veleučilišta u Šibeniku.

 

Podsjetimo, projekt Revitalizacije tvrđave sv. Ivana ukupno je vrijedan 49.143.692,95 kuna, a Europska unija će ga sufinancirati iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ sa 41.486.646,05 kuna. Ostatak sredstava će osigurati Grad Šibenik.

 

Provedbom ovog projekta Grad Šibenik nastavlja obnovu svoga fortifikacijskog sustava, koji predstavlja značajan element lokalne i nacionalne kulturne baštine. Revitalizacija tvrđave svetog Ivana ukupne površine 18 657 m2 predviđa obnovu bedema, uvođenje inovativnih sadržaja, atrakcije i proizvode koji će biti ponuđeni posjetiteljima. U podnožju sjevernog obrambenog bedema, poznatog kao „kliješta“, posjetitelji će moći uživati u gastro-vizualnom konceptu. Revolucionarna tehnika 3D video-mappinga na zidinama tvrđave prikazivat će  različite sadržaje, stvarajući optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata, što će posjetiteljima pružiti nezaboravan doživljaj. Na tvrđavi svetog Ivana smjestit će se Edukativni kampus opremljen pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskim prostorima unutar zidina tvrđave. On će osiguravati i kvalitetan smještaj s pratećim tematskim programima u svrhu smanjenja sezonalnosti i produljenja boravka posjetitelja.

 

Provedbene aktivnosti projekta trajat će 36 mjeseci, do 2019. godine.

Save

Save

Save

Save

  Objavljeno: 02.09.2016, 13:33h