Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Počeli radovi na križanju Bosanske ulice i Ulice Stjepana Radića

Počeli radovi na križanju Bosanske ulice i Ulice Stjepana Radića

 

 

Pripremnim radovima na gradilištu, točnije radovima na vodoopskrbnoj premosnici, iskolčenjima svih bitnih točaka buduće prometnice, uklanjanjem stabala i četiriju garaža u Bosanskoj ulici, započeli su radovi na križanju Bosanske ulice i Ulice Stjepana  Radića.

Gradilište su jutros, u pratnji predstavnika izvođača radova, projektanta, nadzornog inženjera obišli i gradonačelnik dr. Željko Burić i njegov zamjenik mr.sc. Danijel Mileta. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će se konačno urediti jedna od bolnih točaka u gradu Šibeniku, ali istovremeno i uvesti red u promet, uz poštivanje potreba pješaka koji se gradom trebaju kretati uz što višu razinu sigurnosti. „Uredit ćemo i nogostup i pješačke prijelaze posebice imajući u vidu da se u blizini nalaze dvije osnovne škole, vrtić i jaslice. Ovo vidim kao uređenje ne samo križanja već i cijelog kvarta i parking prostora i zelenih površina, što ovaj dio grada svakako zaslužuje.“, kazao je gradonačelnik dr. Željko Burić.

Na upit predstavnika medija o tome da prokomentira zašto se Grad Šibenik odlučio za klasično križanje, mr.sc. Danijel Mileta je pojasnio: „Kada god se nešto radi uvijek imate protivnike i pobornike; još kad se u to umiješa politika onda ma štogod napravili, vaši politički oponenti pokušat će osporiti. Ovdje smo se, pored mišljenja prometnih stručnjaka i zdrave logike, vodili i potrebama cijelog kvarta. Treba jasno kazati kako za rotor na ovoj mikrolokaciji nema mjesta, kako bi isti 'pojeo' cijeli okolni parkirališni prostor i narušio pristup plavom neboderu, kako bi se ispriječio pješačkim koridorima i ugrozio sigurnost pješaka, a ne bi ubrzao promet od Vidika do Poljane. Unatoč načelnim prednostima koje rotor ima kada je u pitanju protočnost prometa vozila, on ovdje nije mogao biti rješenje.“ 

Vrijednost ugovorenih radova, koje izvodi tvrtka Sarađen d.o.o.,  je 2.229,971,86 kn uvećano za vrijednost PDV-a, a predviđeni rok završetka radova je 90 radnih dana.

  Objavljeno: 21.10.2014, 12:57h