Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Počeli radovi na tvrđavi sv. Mihovila

Počeli radovi na tvrđavi sv. Mihovila

 

 

Na tvrđavi sv. Mihovila počeli su pripremni  i zemljani radovi za izgradnju ljetne pozornice unutar zidina i muzejskih prostorija u podrumu.

Na tvrđavu su stigli prvi strojevi, radi se betonski temelj za postavljanje dizalice i ograđuje se gradilište. Izvođači radova trude se što manje ometati turiste koji, još uvijek u velikom broju,  razgledavaju tvrđavu i uživaju u prekrasnom pogledu na grad i prirodnim ljepotama kanala i šibenskih otoka.

Nakon pripremnih radova kreće se u intervenciju unutar perimetralnih zidova i podrumskih prostorija, a završetak prve faze rekonstrukcije i uređenja, koja uključuje izgradnju pozornice i muzeja, očekuje se u roku od godinu dana.

Ovim projektom  Grad Šibenik će obogatiti svoju kulturno – turističku ponudu, a starom lokalitetu udahnuti novi život i vratiti mu zasluženu prepoznatljivost.

Podsjetimo, idejni projekt rekonstrukcije i uređenja tvrđave sv. Mihovila izradio je Situs d.o.o. na čelu s mr. Tomislavom Krajinom, a projekt najvećim dijelom financira Europska unija s milijun eura iz IPA IIIc Fonda.

  Objavljeno: 21.09.2012, 13:09h