Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Počeo 7. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Počeo 7. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

 

 

Šibenik je sinoć vrvio od vitezova, knezova, stražara, plemića, dvorskih luda...-naravno, počeo je 7. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku, a službeni početak ove atraktivne manifestacije označen je topovskom paljbom na rivi. Sinoć je Šibenik bio i prepun posjetitelja Sajma- građana Šibenika, ali i brojnih turista koji su s oduševljenjem obilazili štandove srednjovjekovnih obrta i slikali svaki detalj na rivi, na ulicama i trgovima grada. Zanimljivo je bilo vidjeti grupu japanskih turista koji su došli u razgled stare gradske jezgre i prvo na što su nabasali bili su već tradicionalni gosti Sajma-gubavci. U početku su Japanci gledali u čudu, no kada im je vodič objasnio da je riječ o srednjovjekovnom sajmu brzo su se razmilili i svojim fotoaparatima zabilježili i gubavce ali i druge sudionike.


Štandovi su postavljeni u rano poslijepodne, a oko 18 sati rivom su u kočijama ili pješice prodefilirali svi sudionici i uputili se prema Trgu Republike Hrvatske. Stigla je Gradska straža, Dječja gradska straža i plemkinje, rapski gubavci i brojni drugi, a na katedralnom trgu dogradonačelnik Petar Baranović ,večeras u ulozi kneza, proglasio je manifestaciju otvorenom. Na kraljevskom dvoru zaplesale su kneginje iz plesne udruge Sjene, a topovi su gromoglasno pozdravili 500 ovogodišnjih sudionika iz Hrvatske i Europe.


Danas nam predstoji vrlo zanimljiv program- posebice turnir rapskih samostreličara koji počinje u 11 sati, a zatim, po prvi puta u programu Sajma, velika Kulinarska bitka svih sudionika.  Pobjednici ove bitke bit će proglašeni večeras ispred Peškarije s početkom u 20h uz bogati program.


Od programa za djecu izdvajamo Dječju alku, borbe vitezova Opole iz Poljske te radionicu bubnjanja za djecu koja počinje u 18 sati kod trampolina na rivi.

  Objavljeno: 24.09.2011, 08:22h