Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Početak radova na adaptaciji Poučne staze u okviru značajnog krajobraza Gvozdenovo-Kamenar

Početak radova na adaptaciji Poučne staze u okviru značajnog krajobraza Gvozdenovo-Kamenar

 

 

Dana 01.02.2021. godine će započeti radovi adaptacije poučne staze u sklopu projekta "Uređenje poučne staze u okviru značajnog krajobraza Gvozdenovo-Kamenar". Ovaj je projekt financiran  iz tipa operacije 8.5.2. "Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture" iz podmjere 8.5. "Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Projektom će se adaptirati postojeća staza dužine oko 630 metara, koja će se nakon postavljanja edukacijskih tabli i multifunkcionalnih klupa za odmor sa edukativnim pločama pretvoriti u poučnu stazu duž koje će građani biti informirani o mediteranskim šumama, kao i o važnosti očuvanja šuma i zaštite okoliša.

Adaptacija se sastoji od uređenja postojeće trase staze  koja se nadovezuje na postojeće šetnice i staze unutar značajnog krajobraza Gvozdenovo-Kamenar. Poučna staza uređena provedbom ovog projekta, će pratiti postojeću konfiguraciju tla. Nakon uređenja staze će se znatno unaprijediti njezina funkcionalnost i osigurati maksimalna sigurnost korištenja.

Za izvođača radova je odabran Stina Šibenik d.o.o. iz Šibenika, te će radovi trajati 60 (šezdeset) dana. Za cijelo vrijeme trajanja radova poučna staza će biti zatvorena za građane te se neće moći koristiti.

Projekt Uređenja poučne staze u okviru značajnog krajobraza Gvozdenovo-Kamenar se provodi na k.č. 1459, K.O Šibenik za kojega je Agencija za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju utvrdila ukupno procijenjeni iznos potpore u iznosu od 716.050,00 HRK. Intenzitet potpore je 100% ukupno prihvatljivih troškova predviđenih planom nabave u sklopu projekta.

  Objavljeno: 27.01.2021, 13:22h