Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Početkom 2013. počinje gradnja POS ovih stanova u Šibeniku

Početkom 2013. počinje gradnja POS ovih stanova u Šibeniku

 

 

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i direktor Agencije za promet i posredovanje nekretninama (APN) mr.sc. Željko Uhlir potpisali su Predugovor o međusobnim pravima i obvezama a vezano uz izgradnju građevine prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje.
 

„U prvoj polovici 2013. godine na Meterizama bi trebali započeti radovi na izgradnji 48 stanova po Programu društveno poticane stanogradnje i oni koji su na listi prvenstva ne trebaju strahovati-ta lista je još uvijek važeća, odnosno zakonita“, kazao je šibenski gradonačelnik Ante Županović. Grad Šibenik se u projekt izgradnje POS-a uključio 19. listopada 2009. godine, nakon čega je provedena anketa a kasnije  je raspisan i Javni poziv.  „Pred samom smo finalizacijom pripreme projekta, iako je procedura trajala nešto duže zbog niza nepredviđenih okolnosti, odnosno dokle Grad nije pronašao parcelu u svom vlasništvu za koju je opet trebalo mijenjati Prostorni plan uređenja Grada Šibenika. „Mislim da je parcela na Meterizama idealna lokacija za POS-ovu gradnju; u blizinu su i nova škola, crkva, igralište a cijena m2 stana neće prelaziti 1100 Eura.“, kazao je gradonačelnik.
 

Direktor APN-a Željko Uhlir kazao je kako bi za projekt izgradnje 48 stanova na Meterizama, prema prvim procjenama, Agencija  trebala osigurati 18 milijuna kuna. „Državna sredstva u iznosu od 25% su inicijalna i trebala bi pokrenuti projekt; na to se nadovezuje Grad s uređenjem infrastrukture i na kraju kupci otplatom kredita. Ovo je svakako hvalevrijedan potez lokalne šibenske vlasti, a u Hrvatskoj je trenutno 570 POSovih stanova na 11 lokacija u fazi pripreme za gradnju. APN će morat provesti dvije javne nabave; jednu za projektanta, a drugu za izvođača radova. Kada jednom radovi započnu, stanovi bi trebali biti gotovi u roku od 12 mjeseci. Drugim riječima, prvi stanari u svoje bi stanove mogli ući početkom 2014. godine.“, kzao je Uhlir i najavio ponovni dolazak tijekom lipnja u Šibenik kada će Šibenčane pobliže upoznati s modelom POS-ove stanogradnje prezentacijom u Gradskoj knjižnici.
 

Gradonačelnik i g. Uhlir potom su obišli lokaciju buduće POSove zgrade na Meterizama.

  Objavljeno: 04.05.2012, 16:31h