Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Počinje lov na petu po redu Zlatnu fritulu

Počinje lov na petu po redu Zlatnu fritulu

 

 

Danas će se, 18. prosinca u 20 sati održati peto po redu gurmansko natjecanje u friganju fritula - Fritulada 2018. U lovu na prestižnu gastronomsku nagradu, Zlatnu fritulu, sudjelovat će rekordan broj ekipa - njih čak deset pa će natjecatelji iz ekipe Mali Porat imati težak zadatak obrane prvog mjesta jer ovogodišnja konkurencija je brojna.  Osim prošlogodišnjih pobjednika natjecat će se još i: ekipa Gospodin savršeni koju predstavlja Jurica Matković; ekipa Zorkine s predstavnicom Marijetom Mudrazijom; zatim ekipa Purgerice koju predstavlja Magdalena Šetka; pridružit će nam se i ekipa šibenske hitne pomoći – OHBP OB Šibenik na čelu s Ninom Brajkovićem; zatim naši poznati natjecatelji iz ekipe Šibenski portal koju predvodi Ana-Marija Crnica; imat ćemo prilike degustirati i fritule tima Moja ekipa, na čelu sa Sonjom Rora; tu su i Adventurini zlatni partneriekipa NP Krka; zatim ekipa Jocker pod ravnanjem Ane Šimac, a ni ova godina neće proći bez vesele Kraljevske obitelji koju predstavlja Marijana Brajković.

 

Našem iskušanom i iskusnom žiriju zaduženom za odabir najukusnije okruglice, Danijelu Mileti i Siniši Gulinu, ove godine pridružit će se nepca 'bonkulovića' Tome Gostijanovića koji je ujedno i autor statue 'Zlatna fritula' i predsjednika Obrtničke komore šibensko-kninske županije, Jose Smolića. S obzirom da se radi o svečanoj, petoj obljetnici Fritulade, žiri će ove godine biti pojačan sa zvijezdom (ne samo) hrvatske gastronomije - najboljim hrvatskim chefom i nositeljem Michelinove zvjezdice – Rudijem Štefanom. Sve posjetitelje i natjecatelje kroz petu će Frituladu voditi Valerio Baranović i dobro uigran Adventurin DJ dvojac – Milan Živković i Rade Kristić.

Podsjetimo, Fritulada se vezuje na tradiciju slavljenja Osmina ili Proslave, stoljetnog vjerskog običaja kojim započinje tjedan uoči Božića ponoćnom zvonjavom sa svih crkvenih zvonika, koji je do danas sačuvan još jedino u Šibeniku. Proslava je ujedno označavala dan u godini kada bi u šibenskim kućama po prvi puta spravljale fritule, tradicionalna božićna slastica.

 

Neka lov na Zlatnu fritulu počne!

 

  Objavljeno: 18.12.2018, 14:52h